English French German Italian Russian Serbian Spanish Turkish
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Απορίες μετά τις εκλογές

Στον Ριζοσπάστη της 29ης/6/2014 δημοσιεύεται απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές της 18ης και 25ης Μάη 2014.

1. Δε γνωρίζω αν απαντάει στα μέλη του κόμματος, τους οπαδούς που ανησυχούν για το χαμηλό ποσοστό ή σε άλλους η επανάληψη του μέτρου σύγκρισης (4,5% του Ιούνη 2012) όπως και η επιχειρηματολογία ότι «κάθε φορά κρίνεις με βάση τις εξελίξεις, τις συγκεκριμένες συνθήκες και το μέτρο σύγκρισης δε μπορεί να είναι διαφορετικό για το ΚΚΕ και διαφορετικό για τα άλλα κόμματα».

Εδώ υπάρχει σκόπιμο μπέρδεμα. Ασφαλώς το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι το ίδιο για όλα τα κόμματα. Και πρέπει, κυρίως, να είναι το αντίστοιχο, αλλά και συνυπολογισμός με την τελευταία γενική εκλογική αναμέτρηση.

Περισσότερα...

Ένα βιβλίο ντοκουμέντο από τον Λάμπρο Τόκα

Περισσότερα...

RSS του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

PostHeaderIcon Παιδεία

PostHeaderIcon Γλωσσικός Ιμπεριαλισμός

του Παναγιώτη Ζαβουδάκη

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια μεγάλη σε έκταση επίθεση εναντίον της ελληνικής γλώσσας η οποία έχει πολλαπλούς στόχους. Επειδή πολλοί επιχειρούν να ντύσουν αυτή την ενέργεια με τον μανδύα της «εξέλιξης της γλώσσας», πρέπει, πριν απ' όλα, να τονιστεί η διαφορά ανάμεσα στην εξέλιξη και την κακοποίηση.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Η επίθεση άρχισε…

της συνεργάτιδάς μας Έφης Γ.

Η επίθεση άρχισε… Οι απολύσεις στο χώρο των μόνιμων εκπαιδευτικών ξεκίνησαν [i].

Η συγκεκριμένη επίθεση όμως προετοιμαζόταν χρόνια, αλλά πολλοί δεν ήθελαν να την δουν. Πίστευαν τα παπαγαλάκια, τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, ότι οι απολύσεις δεν αφορούν τους εκπαιδευτικούς, γιατί αυτοί είτε με ΑΣΕΠ είτε με επετηρίδα είχαν μπει με αξιοκρατικό τρόπο.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Ορισμένα συμπεράσματα από τις πολιτικές των παρατάξεων στην εκπαίδευση

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 15 Μάη 2013 επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο εκτιμήσεις προηγούμενων άρθρων που γράφτηκαν στον Εργατικό Αγώνα για το ρόλο των συνδικαλιστικών παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στην ΟΛΜΕ (άρθρα στις 3/5, στις 10/5 και 23/5 στον ΕΑ).

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Η "επαναστατική" λογοκοπία και η τερατογένεση των "ταξικών" διατυπώσεων

ή Όταν το ΠΑΜΕ λέει στο… ΠΑΜΕ πως «οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν πρέπει να διαχωρίζονται με ιδεολογικά κριτήρια»

του συνεργάτη μας Γιάννη  Πετρακόγιαννη

Ενόψει των Γενικών Συνελεύσεων στους Δασκαλικούς Συλλόγους για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο επικείμενο συνέδριο της ΔΟΕ, το ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ εξέδωσε Διακήρυξη που στον κάθε αναγνώστη προκαλεί διάφορους αρνητικούς συνειρμούς με τις αριστεροδεξιές αντιφάσεις της.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Για τη μάχη που … δε δόθηκε στους εκπαιδευτικούς και τα καθήκοντα που ανοίγονται μπροστά μας

Τις τελευταίες εβδομάδες λαμβάνει χώρα μία γενικευμένη επίθεση στο χώρο της εκπαίδευσης πλήρως συντεταγμένη και συντονισμένη με τη γενικότερη επίθεση που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια ενάντια στην εργατική τάξη αλλά και γενικότερα ενάντια στο λαό.

Αυτή η επίθεση είναι κεραυνός εν αιθρία; Όχι. Αποτελεί φυσιολογική συνέχεια μέτρων που έπληξαν το προηγούμενο διάστημα το δημόσιο δωρεάν σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Εμπρός! Οι μέρες είναι γόνιμες και τα «θέλω» μας μεγάλα!

Απέναντι μας έχουμε μια κοινοβουλευτική δικτατορία, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατάφορες παραβιάσεις του αστικού τους Συντάγματος που τόκαναν κουρελόχαρτο, με ΠΔ με μνημόνια και έκτατα νομοθετήματα μεσάνυχτα στη Βουλή με διαδικασίες fast trak, με αστυνομοκρατία σε κάθε τι που αντιστέκεται και αλύπητο ξύλο σε κάθε διαδήλωση και διαμαρτυρία από τη Κρήτη έως τις Σκουριές. Τους ευαίσθητους δημοκράτες της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τα παπαγαλάκια τους τούς έπιασε ο καημός για τις εξετάσεις των παιδιών. Τάχα γι αυτό αποφάσισαν να πετάξουν το προσωπείο της «δημοκρατίας» που φορούν συνήθως.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

ΚΕΝΤΡΙσματα
Το παντεσπάνι και η ενέργεια ως κοινωνικά αγαθά

«Δεν έχουν ψωμί; Και γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;».

Αυτή τη μνημειώδη φράση της Μαρίας Αντουανέττας, που δείχνει την απόλυτη αποκοπή από την πραγματικότητα, μας θύμισε η προτροπή του γραφικού βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου να επιστρέψουμε στον 18ο αιώνα χωρίς καμιά μορφή ενέργειας.

Σε τηλεοπτική συζήτηση σχετικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ο ανεκδιήγητος Ταμήλος –ο οποίος φαίνεται πως καλύπτει επάξια το κοινοβουλευτικό και τηλεοπτικό κενό που άφησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος- ισχυρίστηκε πως το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό. «Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο» δήλωσε προσθέτοντας ότι «Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό».

Περισσότερα...
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ...
Πολιτική σχολιογραφία με σκίτσα και φωτομοντάζ
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
Από-ΤΥΠΟ-ματα
Ειδησεογραφία και άρθρα από τα ΜΜΕ και τα blogs που νομίζουμε πως πρέπει να έχουν υπόψη τους οι αναγνώστες μας. Οι Θέσεις και απόψεις που καταγράφονται εδώ δεσμεύουν μόνο τους συντάκτες των κειμένων.
Η ουκρανική κυβέρνηση ζητά να απαγορευτεί το Κομμουνιστικό Κόμμα

από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε σήμερα να απαγορεύσει το Κομουνιστικό Κόμμα, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει και χρηματοδοτεί τη τρομοκρατία και άλλα εγκλήματα, για τα οποία ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι έχει συγκεντρώσει «μεγάλο όγκο στοιχείων» από την Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας.
Ο υπουργός, Πάβλο Πετρένκο, ανέφερε ότι κατέθεσε αγωγή στο τοπικό δικαστήριο για να απαγορευτεί το κόμμα.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης Κιέβου του Κομμουνιστικού Κόμματος, Ομάρ Αλ Ανί, δήλωσε ότι τα στοιχεία του ουκρανικού υπουργείου Δικαιοσύνης είναι κατασκευασμένα.

Περισσότερα...

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.