Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Στα μέσα του 19ου αιώνα μας μεταφέρει στο βιβλίο της αυτό η συγγραφέας και ο τόπος που λαμβάνει χώρα η ιστορία της είναι η πατρίδα της, η Ιρλανδία.

Έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού το οποίο οδηγείται στην ασιτία και στον θάνατο γιατί πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα σώσει τη ψυχή του αδερφού της.

Η μυστηριακή ατμόσφαιρα της πλοκής οδηγεί τις εξελίξεις κρατώντας συνεχώς σε ένταση τον αναγνώστη περιμένοντας να δει τη κατάληξη της υπόθεσης. Το χτίσιμο των χαρακτήρων  είναι άψογο και μας δίνει πλήρως τις ψυχολογικές διακυμάνσεις που διέρχονται σε κάθε στιγμή της πλοκής.

Η συγγραφέας μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας της κατορθώνει να μας δώσει το περίγραμμα της χώρας της εκείνη την περίοδο και τη δύναμη που είχε η εκκλησία σε μια χώρα με σχετικά χαμηλό βιοτικό και πνευματικό επίπεδο.

Πρόκειται για μια αξιόλογη ιστορία που κατορθώνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να του δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τη χώρα και την εποχή της.

 

(από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

IMAGE Κινδυνεύει η δημοκρατία από θρασύδειλους γελοίους;
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018
Γράφει ο Αμετανόητος. Κάποιοι θορυβήθηκαν από την έκκληση του γραφικού χρυσαυγίτη Κ. Μπαρμπαρούση προς τη στρατιωτική ηγεσία να κάνει πραξικόπημα, να συλλάβει τους επικεφαλής της κυβέρνησης μαζί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και να κρεμάσει... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ