Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια απόλυτα τεκμηριωμένη μελέτη μάς προσφέρει στον τόμο αυτό ο Κώστας Λουλουδάκης, μια μελέτη στην οποία κατορθώνει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι να απομυθοποιεί τη σχέση κομμουνισμού-ναζισμού και το δεύτερο μας δείχνει πώς ο καπιταλισμός εκμεταλλεύεται τον φασισμό για να μπορέσει να αναστείλει τις όποιες εργατικές κατακτήσεις, να τρομοκρατήσει τους λαούς και να αυξήσει τα κέρδη του.

Η 23η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα κατά του ναζισμού και του κομμουνισμού καθώς τότε υπεγράφη το σύμφωνο μη επίθεσης ανάμεσα στη Γερμανία και στη Ρωσία. Κανείς δεν μιλάει για τη συμφωνία που είχαν κάνει οι Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία και Γαλλία με μοναδικό σκοπό να χτυπήσουν τη Σοβιετική Ένωση τη στιγμή που αυτή είχε ένα ανοιχτό μέτωπο με την Ιαπωνία. Είχαν σκοπό να στρέψουν τον Χίτλερ προς ανατολάς με τη προοπτική να σώσουν τις χώρες τους. Ταυτόχρονα, μεγάλες αμερικανικές εταιρείες όπως οι General motors, IBM, ITT, Sxell, Ford τον χρηματοδοτούσαν.

Ο Χίτλερ είχε κατορθώσει εκείνη την περίοδο να χρησιμοποιεί όπως ήθελε τους εργάτες και να τους εκμεταλλεύεται. Η Αγγλία και η Γαλλία δεν αντέδρασαν όταν ο Χίτλερ κατέλαβε τη Πολωνία και τη Τσεχοσλοβακία καθώς δεν είχαν λόγο για να το κάνουν. Μετά την ήττα του, βλέπουμε στελέχη του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος να καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις στη Γερμανία και να πρωτοστατούν στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε ανοιχτά μυαλά, που δεν έχουν υποκύψει στη πλύση εγκεφάλου που μας έχει επιβάλλει η άρχουσα τάξη.

 

(από τις Εκδόσεις ΚΨΜ)

IMAGE Πού συμμετέχεις άνθρωπέ μου;
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Είκοσι ημέρες τώρα, ίσως και λίγο παραπάνω, η χώρα “δονείται” από τον παλμό του κάθε είδους “Μακεδονομάχου”. Σα να είναι καρναβαλική περίοδος, φουστανελάδες του '21, βρακοφόροι Κρητικοί, Μεγαλέξανδροι με σάρισες στα... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ