Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια αλληγορία μάς παρουσιάζει στη πρώτη του συγγραφική προσπάθεια ο Πάνος Βούλγαρης.

Ένα τουριστικό αερόστατο μιας πρωτεύουσας αποκόπτεται από το σκοινί που το κρατούσε δεμένο στο έδαφος και αρχίζει ένα απρόοπτο ταξίδι με οκτώ επιβάτες. Το περιστατικό αυτό γίνεται αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια διάφορα πολιτικά παιχνίδια και αντιπαραθέσεις.

Ο συγγραφέας εξετάζει το γεγονός από δυο πλευρές, από τη πλευρά των πολιτικών που εμπλέκονται στο γεγονός και από τη μεριά των ατόμων που είναι μέσα στο αερόστατο.

Με γλώσσα αρκετά καυστική ο συγγραφέας μάς παρουσιάζει τόσο την κατάπτωση των πολιτικών ηθών παρουσιάζοντάς μας τη διαφθορά που υπάρχει  στην πολιτική ελίτ της χώρας, τον χρηματισμό και τους πολιτικούς αριβισμούς όσο και τη πνευματική πενία και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στον απλό λαό της χώρας. Ο συγγραφέας μάς περιγράφει καταστάσεις που μπορούμε να βρούμε σε πολλές χώρες και δεν είναι δύσκολο να ανιχνεύσουμε ακόμη και στη χώρα μας. Οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται αρκετά ανάγλυφα και με αρκετό σαρκασμό μάς δίνει σκηνές που μπορούμε να δούμε και στην καθημερινότητά μας.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρώτη συγγραφική προσπάθεια.

 

(από τις Εκδόσεις Λέμβος)

IMAGE Κουκούλες, συνομωσίες και πολύς… Φρόιντ
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
Γράφει ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης. Την ομολογουμένως πρωτότυπη για κομμουνιστές μέθοδο της «μαύρης διαφήμισης»[1] χρησιμοποίησε η Τ.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ για να προπαγανδίσει την «πολιτική σύσκεψη-συζήτηση» που διοργανώνει στο Αίγιο. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ