Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την παρουσίαση του συγγραφέα σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας και η αλήθεια είναι ότι μου κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο το θέμα του βιβλίου όσο και η γενικότερη παρουσία του συγγραφέα στην εκδήλωση.

Θέμα του βιβλίου είναι οι παράτυποι μετανάστες από τις τρίτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κεντρική ηρωίδα είναι μια κοπέλα από τη Νιγηρία η οποία περνά μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια φυλακή της Γερμανίας και έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον τρόπο αντιμετώπισής της.

Πρόκειται για ένα καυτό θέμα της εποχής μας και ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζει ο συγγραφέας μάς οδηγεί σε μια ανθρωπιστική λύση. Ο συγγραφέας τολμά να αναμετρηθεί με ένα καυτό θέμα της εποχής μας και μπορώ να πω ότι βγαίνει νικητής.

 

(από τις Εκδόσεις Καστανιώτη)

IMAGE Τους φασίστες τους γεννάει ο καπιταλισμός, όχι η αγανάκτηση!
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Όσοι αναρωτιούνται για την προέλευση και την (επαν)εμφάνιση των φασιστικών πυρήνων και οργανώσεων μπορούν να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στη φωτογραφία που ανασύραμε από το μακρινό 1977. Τα εκλογικά ποσοστά, που... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ