Εργατικός Αγώνας

Φιλίπ Μυρέ: Αγαπητοί τζιχαντιστές

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Θετική έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ένας νέος εκδοτικός οίκος τολμά να παρουσιάσει ένα τόσο δυνατό  πολιτικό δοκίμιο όπως αυτό του Μυρέ. Ένα βιβλίο που γράφτηκε λίγο μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους και τολμά να προσεγγίσει το θέμα με μια ανατρεπτική ματιά.

Απευθύνεται στους τζιχαντιστές και με μια δόση ειρωνείας τους πληροφορεί για τη κατάσταση που επικρατεί στη Δύση και πώς κινείται ο δυτικός πολιτισμός.  Τους εξομολογείται ότι η Δύση βρίσκεται σε παρακμή, τους ενημερώνει ότι οι κάτοικοί τους παλιμπαιδίζουν παίζοντας Μονόπολη και χαζεύοντας μπροστά στη τηλεόραση και ότι ο δυτικός πολιτισμός φθίνει. Τους ευχαριστεί για τη βοήθειά τους στη πτώση του δυτικού πολιτισμού, αλλά τους διαβεβαιώνει ότι δεν έχουμε ανάγκη την βοήθειά τους, καθώς ο δυτικός άνθρωπος όχι μόνο δεν εμφορείται από τις αξίες που ανέδειξαν τον πολιτισμό του, αλλά οδηγείται σε μια διαρκή φθορά.

Με τον τρόπο αυτό ο συγγραφέας προσπαθεί να αφυπνίσει τους δυτικούς και να τους βοηθήσει να βγουν από το τέλμα τους, να αρχίσουν πάλι να σκέφτονται και να αντιδράσουν ώριμα μπροστά σε ένα φαινόμενο, των τζιχαντιστών και των ακραίων ισλαμιστών, που οι ίδιες οι δυτικές ηγεσίες ανέδειξαν και τώρα λειτουργεί εναντίον τους.

 

(από τις Εκδόσεις Μάγμα)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας