Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη μάς παρουσιάζει στο μικρό αυτό τεύχος ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Φίλης. Τολμά να αγγίξει ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα των τελευταίων ετών και να μας παρουσιάσει το έργο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και τις κατευθύνσεις που δίνει τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική της χώρας του.

Με αρκετά στοχευμένες παρατηρήσεις μάς δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύεται τη θρησκευτικότητα των πλέον συντηρητικών στρωμάτων της τουρκικής κοινωνίας με σκοπό να αλλάξει ριζικά την εικόνα της χώρας του, να την απομακρύνει από τη δύση και να στήσει και πάλι μια νεοοθωμανική αυτοκρατορία.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και ευσύνοπτη μελέτη που μας βοηθάει να κατανοήσουμε τη στροφή που συντελείται στη γείτονα χώρα.

 

(από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

IMAGE Πού συμμετέχεις άνθρωπέ μου;
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Είκοσι ημέρες τώρα, ίσως και λίγο παραπάνω, η χώρα “δονείται” από τον παλμό του κάθε είδους “Μακεδονομάχου”. Σα να είναι καρναβαλική περίοδος, φουστανελάδες του '21, βρακοφόροι Κρητικοί, Μεγαλέξανδροι με σάρισες στα... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ