Εργατικός Αγώνας

Θανάσης Αθανασίου: Οι ξεριζωμένοι

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Είναι από τις λίγες φορές που σκέφτομαι αρκετή ώρα τι πρέπει να γράψω για ένα βιβλίο και ο λόγος είναι ότι «Οι ξεριζωμένοι» δεν είναι ένα απλό βιβλίο. Είναι μια γροθιά στο στομάχι  για πολλά από τα γεγονότα τα οποία ενώ τα βλέπουμε γύρω μας και τα γνωρίζουμε πολλές φορές τα προσπερνάμε και συχνά κατηγορούμαι αυτούς τους ανθρώπους.

Το βιβλίο αναφέρεται στους ξεριζωμένους από διάφορες αιτίες. Ανάμεσα τους θα βρούμε ανθρώπους από την Αφρική οι οποίοι έπεσαν θύματα της βίας και της κακομεταχείρισης, παιδιά από το Πακιστάν που σε μικρή ηλικία δούλευαν στη παραγωγή χαλιών, ή μπορούμε να δούμε Έλληνες που εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης χρεοκόπησαν και είτε αυτοκτόνησαν είτε έμειναν άστεγοι. Πρόκειται για ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, που από τη μια στιγμή στην άλλη οδηγήθηκαν σε μια άλλη χώρα ή στο κοινωνικό περιθώριο και έχουν να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό, φυλετικό ή κοινωνικό.

Ο συγγραφέας μέσα από μια σειρά μικρών ιστοριών μας δίνει την πραγματική εικόνα που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι και προσπαθεί να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο πολλές φορές αντιμετωπίζονται.

Πρόκειται για ένα βιβλίο σκληρό, το οποίο θα πρέπει να διαβαστεί με πολύ προσοχή καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με  τη σκληρή πραγματικότητα.

 

(από τις Εκδόσεις Επίκεντρο)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας