Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Για μια ακόμη φορά οι εκδόσεις Καστανιώτη μάς προσφέρουν ένα βιβλίο ενός σημαντικού συγγραφέα άγνωστου στο ελληνικό κοινό, του Ντράγκο Γιάντσαρ, ενός συγγραφέα με σημαντική παρουσία στη κεντρική Ευρώπη, όχι μόνο στη πεζογραφία, αλλά και στο δοκίμιο και στο θέατρο.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας μάς μεταφέρει στη Γιουγκοσλαβία λίγο πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Κεντρική ηρωίδα είναι η Βερόνικα, μια εκκεντρική γυναίκα που θέλει να μάθει ιππασία. Έτσι, ο άντρας της βρίσκει έναν αξιωματικό του ιππικού για να της μάθει, αλλά ανάμεσά τους αναπτύσσεται ένας έρωτας και ακολουθεί το σκάνδαλο. Ο αξιωματικός μετατίθεται σε μια επαρχιακή πόλη, κοντά στα βουλγαρικά σύνορα και η Βερόνικα τον ακολουθεί, όμως η μίζερη ζωή της επαρχίας δεν της ταιριάζει. Εν τω μεταξύ ο πόλεμος έχει ξεκινήσει, η Γιουγκοσλαβία είναι υπό γερμανική κατοχή και το αντάρτικο του Τίτο έχει ξεκινήσει στα βουνά. 

Αυτός είναι ο καμβάς της ιστορίας και έχουμε μια πολυπρόσωπη αφήγηση, η οποία μας δίνει την ιστορία από διαφορετικές οπτικές. Μια καταπληκτική αφήγηση, από όποιο πρόσωπο και αν προέρχεται, και άψογο στήσιμο των χαρακτήρων κάνουν το βιβλίο ακαταμάχητο και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

 

(από τις Εκδόσεις Καστανιώτη)

IMAGE Ο φασισμός βγήκε από τη βουλή. Από την κοινωνία;
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Με καταμετρημένο πάνω από το 99% των ψήφων, δεν υπήρξε καμμία έκπληξη σε σχέση με όσα έδειχναν οι προεκλογικές εκτιμήσεις. Για κάποιους, όμως, αποτέλεσε έκπληξη η απουσία της «Χρυσής Αυγής» από τη νέα βουλή που προκύπτει. Ήταν... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ