Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ο Άμος Οζ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας και με το βιβλίο του αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός αυτό. Σε ένα μικρό το δέμας βιβλίο περιλαμβάνει τρεις διαλέξεις που έδωσε με θέμα τον φανατισμό.

Ζώντας στο Ισραήλ τολμά να προσεγγίσει σε βάθος των φανατισμό όπως αυτός εμφανίζεται τόσο στους μουσουλμάνους όσο και στους συμπατριώτες του και να κρατήσει τις ισορροπίες που χρειάζονται για να μπορέσει να προσχωρήσει η συγκατοίκηση τους. Και δεν μένει μόνο εκεί. Προσεγγίζει τον φανατισμό σε όλο του το εύρος με αποτέλεσμα να μας απαντά γιατί θα πρέπει να προσεγγίζουμε τον άλλο με τον δέοντα σεβασμό στην προσωπικότητα του και να μην προσπαθούμε να του επιβάλλουμε τις απόψεις μας με την βία, κάτι που δεν είναι και τόσο αυτονόητο, ιδίως στις μέρες μας.

Με το βιβλίο του αυτό δικαιώνει τον ρόλο του διανοούμενου και καλεί όλους τους ανθρώπους να σκέφτονται με βάση τη λογική και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπό τους.

 

(από τις Εκδόσεις Καστανιώτη)

IMAGE Πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο;
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Αλήθεια, πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο; Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε μπει στον κόπο να αποτιμήσουμε μια μικρή -έστω και φευγαλέα- στιγμή χαράς. Να, όμως, που στον καπιταλισμό όλοι και όλα (πρέπει να) έχουν την τιμή τους. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ