Εργατικός Αγώνας

Φρανκ Νταμούρ: Μακάριοι οι θνητοί γιατί είναι ακόμη ζωντανοί

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα ακόμη καταπληκτικό βιβλίο, με ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα, μας προσφέρουν στην τρίτη τους εκδοτική προσπάθεια οι νεοσύστατες εκδόσεις «Μάγμα».

Ο συγγραφέας του, ο Φρανκ Νταμούρ από τη Μαδαγασκάρη, τολμά να στείλει μια σειρά επιστολών στους δισεκατομυριούχους ιδιοκτήτες της Silicon Valey με σκοπό να τους πείσει να σταματήσουν ένα φιλόδοξο πείραμα: να καταργήσουν τον θάνατο και να χαρίσουν την αθανασία σε όλους τους ανθρώπους. Το βασικό επιχείρημα του συγγραφέα είναι ότι, χαρίζοντας την αθανασία σε όλους τους ανθρώπους, αυτοί θα χάσουν το ενδιαφέρον τους για τη ζωή, ενώ δεν θα ανανεώνεται και ο πληθυσμός της γης.

Ο θάνατος είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμος από όλους μας, αλλά αποτελεί τη φυσιολογική φθορά του ανθρώπου. Δεν σημαίνει ότι αν ζούσαμε περισσότερα χρόνια, θα είμαστε πιο δημιουργικοί ή θα παρουσιάζαμε μια απέχθεια προς τη ζωή.

Η τεχνολογική πρόοδος έχει προσφέρει πολλές υπηρεσίες στον άνθρωπο και του έχει βελτιώσει κατά πολύ το επίπεδο της ζωής του. Όμως, το να ανεβάσει κατακόρυφα το προσδόκιμο ζωής τι αποτελέσματα θα έχει στον άνθρωπο;

 

(από τις Εκδόσεις Μάγμα)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας