Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ελάχιστα είναι τα αστυνομικά μυθιστορήματα που διαβάζω και χαίρομαι όταν πέφτω σε κάποιο αξιόλογο μυθιστόρημα του είδους. Αυτό συνέβη και με τα «Θανάσιμα περάσματα». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με αριστουργηματική πλοκή, άψογο στήσιμο των χαρακτήρων,  γρήγορη εναλλαγή στο σκηνικό, κάτι αρκετά χρήσιμο σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα.

Το σκηνικό διαδραματίζεται στη παραλία του βόρειου Νόρφολκ. Εκεί υπάρχει ένα αρχαίο ιερό και ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν στη δύναμη του. 

Στην αρχή του βιβλίου ανακαλύπτονται κάποια οστά ενός μικρού παιδιού. Ο αστυνομικός πιστεύει ότι σχετίζονται με ένα μικρό παιδί που είχε εξαφανιστεί πριν από μερικά χρόνια, αλλά τελικά είναι αρχαία, από την εποχή του σιδήρου. Η χρονολόγηση γίνεται από την αρχαιολόγο Ρουθ Γκαλαγουέι, την ηρωίδα που θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και στα επόμενα βιβλία της σειράς.

Λίγες ημέρες αργότερα εξαφανίζεται άλλο ένα κορίτσι και ο αστυνόμος Χάρι Νέλσον αρχίζει ένα ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τον δράστη.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με την υπόθεση, αλλά δεν είναι κάτι που συνηθίζω, ιδίως στα αστυνομικά μυθιστορήματα. Αν το κάνω, θα χαλάσω την απόλαυση στον αναγνώστη που θέλει να διαβάσει το βιβλίο. Το σίγουρο είναι ότι ακολουθεί μια καταιγιστική πλοκή με απρόοπτες εξελίξεις.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αξίζει να προσεχθεί, ιδίως από τους φίλους του είδους που δεν είναι λίγοι στη χώρα μας.

 

(από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα)

IMAGE Πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο;
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Αλήθεια, πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο; Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε μπει στον κόπο να αποτιμήσουμε μια μικρή -έστω και φευγαλέα- στιγμή χαράς. Να, όμως, που στον καπιταλισμό όλοι και όλα (πρέπει να) έχουν την τιμή τους. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ