Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα βιβλίο μπορεί να αποδειχθεί προφητικό ακόμη και όταν περάσουν αρκετά χρόνια από τη κυκλοφορία του. Έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε στην Αμερική το συγκεκριμένο βιβλίο και, διαβάζοντάς το, είδα γεγονότα που είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε πριν λίγο καιρό, απλά να αλλάζουν τα ονόματα των κεντρικών ηρώων.

Βρισκόμαστε στα 1935, ο πρώτος πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και λίγα χρόνια και η Αμερική δείχνει να ξεπερνάει την ύφεση. Στην Ευρώπη έχουν επικρατήσει ο φασισμός και ο ναζισμός και ετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο πόλεμο. Ώσπου στην Αμερική εμφανίζεται ένας δημαγωγός, και οδηγεί τη χώρα σε μια δικτατορία.

Και στις μέρες μας η οικονομική κρίση είναι αρκετά έντονη, βλέπουμε τους λαούς στην Ευρώπη να στρέφονται στην ακροδεξιά και το κακό είναι ότι και στην Αμερική εμφανίστηκε ο δημαγωγός και κατόρθωσε να εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.

Αυτό που θα πρέπει να διδαχθούμε από το βιβλίο είναι ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε όσο είναι ακόμη νωρίς, πριν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο.

 

(από τις Εκδόσεις Καστανιώτη)

IMAGE Πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο;
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Αλήθεια, πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο; Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε μπει στον κόπο να αποτιμήσουμε μια μικρή -έστω και φευγαλέα- στιγμή χαράς. Να, όμως, που στον καπιταλισμό όλοι και όλα (πρέπει να) έχουν την τιμή τους. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ