Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ο Χάρι Βιγιέγας, γνωστός με το παρατσούκλι Πόμπο που του είχε δώσει ο Τσε, ήταν ένας από τους επικεφαλής της Κουβανικής δύναμης που είχε πάει στην Αγκόλα για να βοηθήσει στην εγκαθίδρυση της ανεξαρτησίας της χώρας μετά την απομάκρυνση των Πορτογάλων αποικιοκρατών.

Η χώρα, εξαιτίας του πλούσιου ορυκτού πλούτου και του πετρελαίου, είχε γίνει στόχος της Νοτίου Αφρικής. Η επανάσταση στη Κούβα είχε εγκαθιδρυθεί και είχε φτάσει η στιγμή η χώρα να επιτελέσει το διεθνιστικό της καθήκον. Έτσι, στράφηκε όχι μόνο προς την Αγκόλα, αλλά και προς το Κογκό και τη Ναμίμπια. 

Ο Βιγιέγας, μέσα από μια σειρά συζητήσεων, καταθέτει τον τρόπο με τον οποίο η Κούβα βοήθησε αυτές τις χώρες να κατακτήσουν και να εδραιώσουν την ανεξαρτησία τους, αλλά μιλάει και για τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η Κούβα βοηθήθηκε για να δημιουργήσει μια πιο ισχυρή κοινωνία στο εσωτερικό της.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που εξυμνεί την αξία του αγώνα και δίνει την αξία της αλληλεγγύης των λαών σε μια εποχή που επιβάλλεται η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση των αγορών που καταστρέφει κοινωνίες.

 

(από τις Εκδόσεις Διεθνές Βήμα)

IMAGE Πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο;
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Αλήθεια, πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο; Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε μπει στον κόπο να αποτιμήσουμε μια μικρή -έστω και φευγαλέα- στιγμή χαράς. Να, όμως, που στον καπιταλισμό όλοι και όλα (πρέπει να) έχουν την τιμή τους. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ