Εργατικός Αγώνας

Elizabeth Harrower: Στους δικούς μας κύκλους

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια σημαντική συγγραφέα από την Αυστραλία μας παρουσιάζουν οι εκδόσεις Gutenberg και ένα έργο που έμεινε αγνοημένο για αρκετά χρόνια. Η συγγραφέας το έγραψε το 1971 και το κατέθεσε στην εθνική βιβλιοθήκη της Αυστραλίας και σταμάτησε να ασχολείται με τη συγγραφή, Χρόνια αργότερα της προτάθηκε να βγουν και πάλι τα έργα της, έτσι κυκλοφόρησε και το συγκεκριμένο έργο.

Στο βιβλίο αυτό μας μεταφέρει στο μεταπολεμικό Σίδνεϊ και μας περιγράφει τη ζωή της Ζόι και του Ράσελ, δυο γόνων αστικής οικογένειας, οι οποίοι δέχονται στους κύκλους τους την Άννα και τον Στήβεν, δυο ορφανά αδέρφια που επιβιώνουν με δυσκολία.

Μέσα από τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους μπορούμε να δούμε ανάγλυφα τη κοινωνική διαστρωμάτωση της χώρας, τον τρόπο με τον οποίο η διαπαιδαγώγηση διαμορφώνει χαρακτήρες και έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον τρόπο με τον οποίο τα καλοαναθρεμμένα παιδιά επηρεάζονται και επηρεάζουν τα ορφανά, τόσο στη συμπεριφορά τους όσο και σε όλες τις σχέσεις τους και τη συμπεριφορά τους.

Η συγγραφέας με μια γλώσσα αρκετά προφορική κατορθώνει να εισχωρήσει στη ψυχολογία των ηρώων της και να μας δώσει τις εσωτερικές διεργασίες των ηρώων της με σκοπό να μας παρουσιάσει τις ισορροπίες που καθορίζουν την ανθρώπινη ζωή.

 

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας