Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Στο βιβλίο αυτό καταγράφεται από τη συγγραφέα η καθημερινότητα της οικογένειας της, η καθημερινότητα μιας πολυμελούς οικογένειας με πολλά, διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορούμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε, ανάμεσα σε δυο γονείς τελείως διαφορετικούς: η μητέρα αγαπούσε τις τέχνες, τη μουσική και τη λογοτεχνία και ο πατέρας Εβραίος επιστήμονας, παντελώς αδιάφορος για τις τέχνες, αλλά με ισχυρό πολιτικό υπόβαθρο.

Η συγγραφέας μεγάλωσε παίρνοντας στοιχεία και από τους δύο και δημιούργησε μια ισχυρή προσωπικότητα. Όμως, όπως δηλώνει και η ίδια η συγγραφέας, το βιβλίο αυτό θα πρέπει να διαβαστεί ως μυθιστόρημα, καθώς έκανε μια προσεκτική επιλογή όσων ήθελε να γράψει. Σκοπός της ήταν να δημιουργήσει  ένα χρονικό των όσων είδε και άκουσε στη παιδική και εφηβική της ηλικία και να μας δώσει μια σκιαγράφηση του αυτού της, χωρίς αυτό να είναι ιδιαίτερα έντονο στο βιβλίο.

 

(από τις Εκδόσεις Καστανιώτη)

IMAGE
Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/9 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια
Κάλεσμα του Συντονισμού Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων. >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

Αξίζει να δείτε