Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Όσο και αν δεν είναι και τόσο γνωστό οι ΗΠΑ έχουν μια μακρά παράδοση ταξικών αγώνων. Ένα τέτοιο αγώνα μάς περιγράφει στο βιβλίο του αυτό ο Φάρελ Ντομπς. Έναν αγώνα που έλαβε χώρα στη δεκαετία του 30 στη Μινεάπολι.

Πρόκειται για τον αγώνα που έδωσαν οι οδηγοί της πόλης ενάντια στο καπιταλιστικό κατεστημένο της πόλης και στον οποίο έλαβε μέρος και ο συγγραφέας. Ήταν σε ηλικία είκοσι ετών και κατέγραψε τα γεγονότα σαράντα χρόνια αργότερα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια απεργία που είχε σκοπό να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες ζωής για τους οδηγούς της πόλης και μετά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν κινητοποίησε ολόκληρη την εργατική τάξη της πόλης και των γύρω περιοχών.

Η αφήγηση είναι αρκετά βιωματική και δείχνει αρκετά ανάγλυφα τις προσωπικότητες των εργατών, καθώς και τις πολιτικές συνθήκες που επικράτησαν εκείνη την περίοδο.

(από τις Εκδόσεις Διεθνές Βήμα)

IMAGE Οι εν δυνάμει δολοφόνοι
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος δεν ζει πια ανάμεσά μας. Ο ενεργός πολιτικά και κοινωνικά συμπολίτης μας, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου, στις 14-6-2020 από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ