Εργατικός Αγώνας

Alexandre Dymas: Ο κόμης Μοντεχρίστος

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για το συγκεκριμένο βιβλίο, αποτελεί σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της παγκόσμιας γραμματείας. Και είναι θετικό το γεγονός ότι κυκλοφορεί για πρώτη φορά ολοκληρωμένο στη γλώσσα μας.

Κεντρικός ήρωας είναι ο Εδμονδος Νταντές, δεύτερος καπετάνιος σε ένα από τα μεγαλύτερα καράβια της Μασσαλίας. Κυνηγημένος από τον ερωτικό αντίζηλό του καταλήγει στη φυλακή, σε ένα μικρό νησί στον κόλπο της πόλης του. Εκεί συναντά έναν αβά, τον μαθαίνει πολλά πράγματα και τον αφήνει γενικό κληρονόμο μιας τεράστιας περιουσίας η οποία είναι κρυμμένη σε ένα μικρό νησί. Κατορθώνει να διαφύγει, βρίσκει την περιουσία και αρχίζει ένας αγώνας για να βοηθήσει όσους ήταν πιστοί το διάστημα που ήταν στη φυλακή και να κυνηγήσει όσους τον πρόδωσαν.

Το βιβλίο αποτελεί ένα μωσαϊκό προσώπων και γεγονότων. Ο Δουμάς μάς παραθέτει πλείστα ιστορικά στοιχεία και μας δίνει μια πλήρη εικόνα της κοινωνίας της εποχής του.

Πέρα από τη σημαντική του αξία θα ήθελα να σταθώ στον μεταφραστικό άθλο της μετάφρασης ενός τέτοιου έργου και είναι θετικό το γεγονός ότι οι εκδόσεις Gutenberg τόλμησαν να μας δώσουν για πρώτη φορά ολοκληρωμένο αυτό το σημαντικό έργο.

 

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας