Εργατικός Αγώνας

Χέντρικ Μεινάντερ: Ιστορία της Φινλανδίας

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια σύντομη, αλλά αρκετά περιεκτική, ιστορία της χώρας του, της Φινλανδίας, μας προσφέρει ο συγγραφέας στο βιβλίο αυτό. Μια ιστορία που ξεκινά από την προϊστορία της χώρας, μια περίοδο που περνά αρκετά επιφανειακά καθώς η εποχή των παγετώνων και το δριμύ ψύχος δεν επέτρεπε κάποιον σοβαρό εποικισμό.

Από εκεί και πέρα τρεις είναι οι περίοδοι τις οποίες μελετά επισταμένως, την εποχή που η χώρα ήταν κομμάτι του σουηδικού βασιλείου, την περίοδο που ήταν μεγάλο δουκάτο υπό ρωσική κυριαρχία και τον ένα αιώνα ανεξαρτησίας της.

Αγγίζει όλα τα προβλήματα που υπήρξαν τα διαστήματα αυτά, τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, τα οικονομικά θέματα που προέκυπταν. Φτάνει σε σημείο να μιλήσει αρκετά ανοιχτά να μιλήσει ακόμη και για τη συνεργασία τους με τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και να τεκμηριώσει τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η συνεργασία.

Πρόκειται για μια συνοπτική ιστορία, η οποία μας δίνει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για μια χώρα για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα.

 

(από τις Εκδόσεις Ασίνη)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας