Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μάς μεταφέρει με τη μελέτη του αυτή ο Δημήτρης Γλύστρας και μας μιλάει για την αριστερά η οποία δημιουργήθηκε πέρα των δυο επίσημων κομμουνιστικών κομμάτων.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα συλλογικό τόμο με κύριο θέμα τους Έλληνες που πήγαν στην Ουγγαρία μετά τον εμφύλιο μάς προσφέρουν οι εκδόσεις Νήσος. Μια σειρά από μελέτες με προσεγγίσεις από κοινωνικούς κυρίως επιστήμονες, οι οποίοι μας αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι Έλληνες την εξορία και αντιμετωπίστηκαν από τους Ούγγρους  σε επιμέλεια του καθηγητή Νίκου Φωκά.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Όσο και αν δεν είναι και τόσο γνωστό οι ΗΠΑ έχουν μια μακρά παράδοση ταξικών αγώνων. Ένα τέτοιο αγώνα μάς περιγράφει στο βιβλίο του αυτό ο Φάρελ Ντομπς. Έναν αγώνα που έλαβε χώρα στη δεκαετία του 30 στη Μινεάπολι.

Περισσότερα...

IMAGE Οι εν δυνάμει δολοφόνοι
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος δεν ζει πια ανάμεσά μας. Ο ενεργός πολιτικά και κοινωνικά συμπολίτης μας, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου, στις 14-6-2020 από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ