24/07/2021

Παρέμβαση της δημοτικής παράταξης για τις εξελίξεις στα ΤΕΙ Αιγίου.

Η επιχειρούμενη κατάργηση της Οπτικής και της Οπτομετρίας στο νέο σχέδιο-σκούπα για την «αναδιάρθρωση» του Πανεπιστημίου, η «προσωρινή» διατήρηση κατά τα φαινόμενα της Φυσιοθεραπείας και η εγκατάλειψη της περίπτωσης λειτουργίας της λογοθεραπείας στο Αίγιο, εντάσσεται στην κατεύθυνση υποβάθμισης των πτυχίων, την μείωση του «κόστους» της εκπαίδευσης και την εμπορευματοποίησή της.

Δεν πρόκειται για αναβάθμιση των ΤΕΙ, όπως προσπαθούν να το σερβίρουν στους φοιτητές για να αποσπάσουν την στήριξή τους, αφού σε καμία περίπτωση δεν εξισώνονται πτυχία και απόφοιτοι και φυσικά δεν γίνονται τα ΤΕΙ Πανεπιστήμια. Αντίθετα διατηρείται και επεκτείνεται η κατηγοριοποίηση πτυχίων. .
Θα υπάρχουν Πανεπιστήμια, σχολές και τμήματα διαφορετικών ταχυτήτων 5χρονων, 4χρονων, 3χρονων, θα υπάρχει διάσπαση του επιστημονικού δυναμικού, ενώ δεν προβλέπεται πουθενά αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών των ιδρυμάτων.
Ο αγώνας και η διεκδίκηση για το πλήγμα που δέχεται το Παράρτημα του Αιγίου δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην διατήρησή του, αλλά να εναντιώνεται στην επιχειρηματική λογική που θέλει την επιστημονική γνώση σαν εμπόρευμα και τους φοιτητές σαν πελάτες που θα είναι οι αυριανοί φτηνοί και «ευέλικτοι» εργαζόμενοι.
Θα πρέπει ο αγώνας να συνοδεύεται με διεκδίκηση
για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες με κρατική χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για κάθε αντικείμενο, ένα και μοναδικό πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου και το πτυχίο να αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και υποδομές σύγχρονες, εξοπλισμένες, για όλες τις σύγχρονες διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες.
Αυτά όμως είναι «ψιλά» γράμματα για κάποιους υποψήφιους δημάρχους της Αιγιάλειας που θεωρούν «αγώνα» μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και συναντήσεις με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη για να «λυθεί» το θέμα, σαν να αγνοούν ότι είναι καθαρά πολιτικό και απορρέει από την πολιτική που στήριζαν και εξακολουθούν να στηρίζουν.
Αλλά και στην διάρκεια της θητείας τους από θέσεις τοπικής εξουσίας δεν έθεσαν ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο που να αφορούν προβλήματα των σπουδαστών και καθηγητών στο ΤΕΙ Αιγίου, τις κτηριακές εγκαταστάσεις, την βελτίωση των συγκοινωνιών, ανοικοδόμηση εστιών κ.α.
Και βέβαια δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή με τα συλλογικά όργανα ή τους φοιτητικούς Συλλόγους για να συζητήσουν τις προτάσεις τους για βελτίωση της λειτουργίας του ΤΕΙ.
Η Παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. στηρίζει τον αγώνα φοιτητών και λαού κατά των συγχωνεύσεων και της ουσιαστικής κατάργησης του Παραρτήματος Αιγίου. Θα είναι ΜΠΡΟΣΤΑ στους αγώνες κατά της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια δημόσιας και δωρεάν υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ