Εργατικός Αγώνας

Κούβα: Τα όνειρα μας δεν θα μπλοκαριστούν ποτέ!

Μια ακόμα διπλωματική νίκη πέτυχε η Κούβα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η οποία, με συντριπτική πλειοψηφία, ενέκρινε ψήφισμα για τον άμεσο τερματισμό του εμπάργκο από τις ΗΠΑ. Για την εξέλιξη αυτή, που γεμίζει τον κουβανικό λαό με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πίστη πως η επανάστασή του θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, μας πληροφορεί η πρεσβεία της Κουβανικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:

 

Νίκη της Κούβας στον ΟΗΕ: 187 υπέρ, 3 κατά και 2 αποχές

Μια μεγάλη νίκη πέτυχε η Κούβα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Με 187 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 2 αποχές πέρασε το ψήφισμα «Ανάγκη για τον τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Κούβα». Ο κόσμος απορρίπτει και πάλι τον αποκλεισμό. Η συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας υπέρ της Κούβας και κατά του αποκλεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του λαού μας αποτυπώθηκε στους πίνακες της Γενικής Συνέλευσης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ παρέμειναν και φέτος οι χώρες που αντιτίθενται στο ψήφισμα, ένα δίδυμο στο οποίο εντάχθηκε και η Βραζιλία του
Jair Bolsonaro. Η Κολομβία και η Ουκρανία απείχαν. Η Μολδαβία δεν άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.
Για 28 συναπτά έτη, από το 1992, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών εγκρίνει το ψήφισμα υπέρ της Κούβας με αυξανόμενη πλειοψηφία και, συνεπώς, ζητά την άρση του οικονομικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού που οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πριν από 60 χρόνια στο νησί.
Έτσι φάνηκε αυτό που ο Κουβανός διπλωμάτης
Bruno Rodriguez Parrilla τόνισε: η «αδιαμφισβήτητη απομόνωση των Ηνωμένων Πολιτειών». Οι βάναυσες πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ σε πολλές χώρες, τις οποίες η Κούβα καταδικάζει απελπισμένα, αντικατοπτρίζουν την ηθική χρεοκοπία και τη σήψη της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτό που συνέβη στη ΓΣ του ΟΗΕ είναι ένας θρίαμβος της αλήθειας και της δικαιοσύνης.
Ας θυμήσουμε ότι ο οικονομικός, εμπορικός και οικονομικός αποκλεισμός που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Κούβας είναι ένα περίπλοκο δίκτυο νόμων και διοικητικών διατάξεων που αποτελούν τη νομική βάση και ισχύουν μέχρι σήμερα. Ο αποκλεισμός ήταν ένα μόνιμο όργανο της αμερικανικής πολιτικής κατά της Κούβας μετά το θρίαμβο της κουβανικής επανάστασης, το οποίο είναι διαρκώς συνδεδεμένο με άμεση επιθετικότητα, ανατροπή και προπαγάνδα, με τον ζήλο της να επιτύχει τον στόχο της ανατροπής της (κουβανικής) κυβέρνησης, να καταστρέψει τη σοσιαλιστική επανάσταση, να παλινορθώσει τον καπιταλισμό και να αποκαταστήσει την ηγεμονία και την κυριαρχία της στη χώρα μας. Αλλά δεν το κατάφερε, παρά τις ενέργειές της.
Η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση εντείνει τις εχθροπραξίες της προς την Κούβα, με στόχο να πλήξει τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων και τις καθημερινές τους δραστηριότητες και να κατηγορήσει την κυβέρνηση της Κούβας γι ‘αυτό. Θέλει να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό για να αποσπάσει πολιτικές παραχωρήσεις από εμάς. Η ιμπεριαλιστική στρατηγική της δεν είναι νέα, καθώς η δική μας αντίδρασή με την αντίσταση και την αξιοπρέπεια που είναι μόνιμη στα 60 χρόνια της επανάστασης δεν είναι καινούργια.
Η κουβανική επανάσταση ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα με τους λαούς του κόσμου και μόνιμη έμπνευση για όλους εκείνους που επιδιώκουν έναν καλύτερο κόσμο. Η Κούβα έχει προσφέρει το αίμα της και το ακούραστο έργο χιλιάδων διεθνιστών συνεργατών ανά τον κόσμο, οι οποίοι βοηθούν τους λαούς, δεν απειλούν τον πλούτο τους, αλλά τους δίνουν υγεία και γνώση. Η Κούβα δεν θα παραδοθεί, δεν θα κάνει παραχωρήσεις σε ζητήματα αρχών ούτε θα πάψει να είναι υποστηρικτική και διεθνιστική.
Η Κούβα θα παραμείνει σταθερή στις αρχές της. Αυτά τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης είναι γεμάτα με την ηρωική αντίσταση και τις νίκες του λαού μας. Τα όνειρά μας δεν θα μπλοκαριστούν ποτέ, ο λαός μας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει. Η Κούβα είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη χώρα. Είναι επειδή κέρδισε την ανεξαρτησία της από μόνη της και ξέρει και θα είναι σε θέση να την υπερασπιστεί με τίμημα τις μεγαλύτερες θυσίες και κινδύνους. Το αίμα των πεσόντων, ο ιδρώτας του λαού μας δεν θα είναι μάταια. Δεν δεχόμαστε απειλές ούτε επιθέσεις ξένων δυνάμεων. Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας και το έργο του λαού μας για την οικοδόμηση ενός κυρίαρχου σοσιαλιστικού κράτους.

Σε αυτή τη σκληρή μάχη του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αδικία, η Κούβα ήταν πάντοτε σε θέση να υπολογίζει στην υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας που απέδειξε εκ νέου την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της ενάντια στον αθέμιτο οικονομικό, εμπορικό και οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας.

.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας