Εργατικός Αγώνας

Κούβα: No más bloqueo

Κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί». Συλλογή υπογραφών για άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύης με την Κούβα, απευθυνόμαστε σε κάθε συλλογικό φορέα, προκειμένου να υιοθετήσει το παρακάτω ψήφισμα, για άρση του οικονομικού αποκλεισμού (εμπάργκο) κατά της Κούβας που διαρκεί 60 χρόνια, και σε συνθήκες πανδημίας είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτος, ιδιαίτερα δυσκολεύοντας την προμήθεια ιατρικών υλικών που δεν παράγονται στην Κούβα. Το κείμενο είναι ενδεικτικό, και υπάρχει πλήρης ελευθερία τροποποίησης του, αν κριθεί σκόπιμο.

Ιδιαίτερα για τις επόμενες 2 βδομάδες επικεντρώνουμε σε εργατικά σωματεία προκειμένου τα σχετικά ψηφίσματα να σταλούν έγκαιρα (μέχρι 29/4) στην Κούβα για να παρουσιαστούν σε Πρωτομαγιάτικη δραστηριότητα των κουβανικών συνδικάτων.

Επίσης, καλούμε τους ίδιους φορείς να προσθέσουν το λογότυπο τους στο banner/αφίσα του ελληνικού #unblockCuba (πανευρωπαϊκή καμπάνια).
Αντίστοιχα να αναρτήσουν στα blog / site / social media τους αυτά τα υλικά, αλλά και σχετική αρθρογραφία/ ειδησεογραφία (που θα διακινηθούν από τα group που αναφέρονται παρακάτω).

Τέλος, καλούμε για υπογραφή του κειμένου καταγγελίας του αποκλεισμού και σε προσωπικό επίπεδο για τους φίλους της Κούβας και υπερασπιστές ενός δίκαιου σκοπού.

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKUr5m1e3eEInw6esme-uso4V3KcX0GWkX77-pSo-qcJY9xw/viewform )

Ακολουθεί το κάλεσμα:

Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.
Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς-Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.
Τα μέτρα αυτά αποστερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.
Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.

 

LINKS

google group

UnBlockCuba GR – Ομάδες Google

 

facebook group

(20+) #Un Block Cuba GR | Facebook

 

Banner μέχρι στιγμής

Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί” – Αλληλεγγύη με την Κούβα: UnBlockCuba GR (josemartigr.blogspot.com)

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας