Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Αναλύσεις - Απόψεις

Του Λεωνίδα Βατικιώτη.

Με ένα νέο υπερμνημόνιο, που εκτείνεται ως το 2021 δηλαδή τρία χρόνια μετά τη λήξη του τρέχοντος τρίτου προγράμματος, βαθαίνοντας τη φτώχεια ισοδυναμούν τα προαπαιτούμενα που ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση την Πέμπτη 18 Μαΐου, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, με 153 ψήφους.

Περισσότερα...

Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας.

Μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς η ελληνική Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει ένα πλέγμα μέτρων που συνθέτουν το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν στο εξής το πολιτικό σύστημα, η οικονομία και η κοινωνία της χώρας. Με άλλα λόγια η εν λόγω συμφωνία δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη συμπλήρωση και ενίσχυση των προβλέψεων των προηγούμενων μνημονίων.

Περισσότερα...

Το ζήτησαν οι δανειστές κατόπιν παραγγελίας φυσικά των επιχειρηματικών ομίλων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  ανταποκρίθηκε πάραυτα. Αυτή την φορά πρέπει να ομολογήσουμε χωρίς κλάματα και οδυρμούς αλλά   στα πλαίσια της «δίκαιης ανάπτυξης».

Περισσότερα...

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.

Στην Ελλάδα και διεθνώς, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τις κοινωνίες που σταδιακά εμφανίστηκαν στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, με απαρχή τη Ρωσία μετά την Οκτωβριανή επανάσταση και τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες εμφανίστηκαν στον γεωγραφικό χάρτη της γηραιάς ηπείρου ύστερα από την συντριβή του ναζισμού - φασισμού το 1945. Χώρες, οι οποίες διατηρήθηκαν ως φυσική ύπαρξη ως το 1989 - 1990.

Περισσότερα...

Ο νεοφιλελεύθερος πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ, Εμανουέλ Μακρόν, θα αντιμετωπίσει τη νεοφασίστρια Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών σε μια αναμέτρηση που σηματοδοτεί τον de facto θάνατο της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι στιγμής, στα 20 εκατομμύρια των καταμετρημένων ψήφων, στα οποία δεν περιλαμβάνονται ψήφοι από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, τα ποσοστά έχουν ως εξής:

Περισσότερα...

IMAGE Ο φασιστικός υπόκοσμος ξαναχτυπά
Τρίτη, 16 Μάιος 2017
Γράφει ο Αμετανόητος. Και πάνω που η συζήτηση στη Βουλή για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είχε ανάψει για τα καλά, και πάνω που οι κυβερνητικοί εταίροι στριμώχνονταν για να υπερασπιστούν τα νέα μνημόνια, τη λύση τους την έδωσε για άλλη μια φορά ο... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ