Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Αναλύσεις - Απόψεις

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά.

Για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας η 21η Απριλίου είναι η επέτειος μίας από τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία της χώρας. Οι αμετανόητοι νοσταλγοί της χουντικής επταετίας όμως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα βρίσκουν την ευκαιρία να επαναλάβουν μία ύπουλη προπαγάνδα με σκοπό τη λήθη και την παραχάραξη της ιστορίας, μέσω του “ναι μεν, αλλά”.

Περισσότερα...

Πολεμικοί ανταγωνισμοί και ταξικές αντιθέσεις.

Του Ανέστη Ταρπάγκου.

Η έξαρση των πολεμικών προετοιμασιών και ανταγωνισμών στην τελευταία περίοδο, με επίκεντρο ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής (από την Ρωσία μέχρι την Αίγυπτο και από τα Βαλκάνια μέχρι το Ιράν) τείνει να γίνει κυρίαρχη διάσταση τόσο στο εσωτερικό των εμπλεκομένων χωρών όσο και στο επίπεδο των οξυνόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, συμμαχιών και μπλοκ.

Περισσότερα...

Γράφει ο Σταύρος Μαυρουδέας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πυκνώσει τα σύννεφα του πολέμου πάνω από την ευρύτερη περιοχή της χώρας μας. Εκτός από την μονίμως αιμάσουσα Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια, τις συγκρούσεις στο μαλακό υπογάστριο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έρχεται να προστεθεί και η νέα όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και οι πιθανότητες θερμού επεισοδίου.

Περισσότερα...

Του Θανάση Σκαμνάκη.

Δεν είναι μεταφυσική, αλλά γήινες, ανθρώπινες ανάγκες που κατασκεύασαν τους θρησκευτικούς μύθους, μαζί, φυσικά, και τις χριστιανικές αφηγήσεις, οι οποίες πριν πάρουν εμπορικό σχήμα, ήσαν λαϊκές ιστορίες.

Όπου κυρίαρχο στοιχείο όλων των αφηγήσεων, λαϊκών ή θρησκευτικών, είναι η ιδέα της θυσίας. Στην αρχετυπική εκδοχή επρόκειτο για θυσίες ανθρώπων.

Περισσότερα...

Ο Εργατικός Αγώνας αναδημοσιεύει άρθρο του Άγγελου Αθανασόπουλου από το Βήμα της 24ης Μάρτη με τίτλο «Αμερικανικά Drones στη βάση της Λάρισας». Είναι σαφές ότι ο Εργατικός Αγώνας δεν συμφωνεί με τις θέσεις της εφημερίδας και του αρθρογράφου. Ιδιαίτερα είναι αντίθετος στη θέση ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας η αναβάθμιση της στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Όμως, εκτιμάμε ότι το άρθρο περιέχει πλήθος έγκυρων πληροφοριών που θα ενημερώσουν τους αναγνώστες του για τα θέματα αυτά, την εντεινόμενη επιθετικότητα στην περιοχή, τις κινήσεις και του σχεδιασμούς που εκτυλίσσονται, το ρόλο που αναλαμβάνει η Ελλάδα και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των αστικών πολιτικών δυνάμεων, καθώς και των εντεινόμενο ανταγωνισμό ΗΠΑ και ΕΕ  με την   Ρωσία.  

Περισσότερα...

IMAGE Πικρό χιούμορ
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018
Μια φανταστική αφήγηση για μια φανταστική χώρα. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορες κακεντρεχείς διαδόσεις, για την ηττοπάθεια των κυβερνητικών στελεχών, απέναντι στα κρίσιμα προβλήματα της χώρας. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ