Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Αναλύσεις - Απόψεις

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυροειδής.

Το σύντομο αυτό κείμενο, αφορά την εισβολή των φασιστών σε σχολείο του Περάματος. Μόνο που αυτή τη φορά θα μπει μπροστά, αυτό που στην αντίστοιχη παρέμβαση για το Ωραιόκαστρο («Σε ένα κόσμο που δεν  περιέχει όλους, δεν χωράει κανείς/με αφορμή το Ωραιόκαστρο»), είχε επισημανθεί σε  υστερόγραφο:

Περισσότερα...

Του Στέλιου Στυλιανού.

Το Κυπριακό πρόβλημα δεν λύνεται επί της ουσίας του πίσω από τις κλειστές πόρτες των επίσημων συνομιλιών, ούτε φυσικά και στα κομματικά και τηλεοπτικά μαγαζιά των διάφορων επιχειρηματικών συμφερόντων σε Κύπρο και Ελλάδα, που ποντάρουν στα βάσανα του λαού σπέρνοντας το φόβο και την απελπισία σε σχέση με την επανένωση.

Περισσότερα...

Το Κυπριακό πρόβλημα μπαίνει σε νέα φάση ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης. Καθώς εξελίσσεται η –έτσι κι αλλιώς- σημαντική αυτή διάσκεψη είναι σκόπιμο να γνωρίζει ο αναγνώστης τις απόψεις και τις θέσεις των Κυπριακών κομμάτων. Ο Εργατικός Αγώνας αναδημοσιεύει τρία άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην «Καθημερινή». Τα υπογράφουν ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), ο Άντρος Κυπριανού, γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Τα αναδημοσιεύουμε χωρίς δικά μας σχόλια:

Περισσότερα...

Γράφει ο Ηλίας Θερμός.

Με την εκλογή Ομπάμα σφραγίστηκε η δικαίωση των αγώνων και των διεκδικήσεων των μειονοτήτων των Αφροαμερικανών, των λατινογενών μεταναστών και των γυναικών.

Στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016 η παραδοσιακή εθνικιστική Αμερική έδειξε την επιθυμία της να βάλει τέρμα στις όποιες -φανταστικές ή μη- υπερβολές υπέρ των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, καθώς και στην κυριαρχία των ελίτ των αγορών που ωφελούνταν από την παγκοσμιοποίηση, αδιαφορώντας για τα παραδοσιακά λευκά λαϊκά στρώματα στον εθνικιστικό και φυλετικά προκατειλημμένο Νότο και στον χειμαζόμενο πρώην βιομηχανικό Βορρά.

Περισσότερα...

Του Στέλιου Στυλιανού.

Γίνεται κάθε μέρα πιο ξεκάθαρο πως το Κυπριακό μπαίνει σε μια τελική ευθεία στις αρχές του νέου έτους με τη συνάντηση των ηγετών στη Γενεύη και την πολυεθνική διάσκεψη της 12ης του Γενάρη.

Έχει συμφωνηθεί στον ενδοκυπριακό διάλογο η πλειοψηφία των εσωτερικών πτυχών και απομένουν τα δύσκολα διεθνή ζητήματα, οι εγγυήσεις της εφαρμογής της λύσης και το χρονοδιάγραμμα αποστρατικοποίησης. Τα κεφάλαια που απομένουν κρύβουν παγίδες και είναι ικανά να ανατρέψουν το καλό κλίμα και την προοπτική.

Περισσότερα...

IMAGE Φαντάσου…
Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2017
Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης. Επειδή πολύ μαυρίλα πλάκωσε τα τελευταία χρόνια -δεκαετίες (;)- στη ψυχή και τη συνείδηση μας, και η αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος, φαντάζει σήμερα σαν κάτι το μακρινό και ο κίνδυνος αποστράτευσης τίμιων... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ