Εργατικός Αγώνας

Βόρεια Μακεδονία: Βασιλική η διαταγή και τα σκυλιά δεμένα

Του Σταμάτη Κυριάκη.

Η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ έγινε κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ και της ΕΕ προκειμένου να οχυρωθεί η Δύση έναντι της δυναμικά ανερχόμενης Ανατολής υπό την ηγεμονία της Ρωσίας.

Τα περί «θριάμβου του Τσίπρα και του Κοτζιά» καθώς και η ιερή αγανάκτηση περί της «Ελληνικότητας της Μακεδονίας» είναι φούμαρα για αφελείς.

Η Αμερικάνικη πλευρά έκανε υποδειγματικά της δουλειά της συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διευκόλυνση Τσίπρα.

Οι Αδώνηδες των Μακεδονικών συλλαλητηρίων λούφαξαν μετά το σκάνδαλο Νoβάρτις του FBI. Η Νέα Δημοκρατία έκανε το κομμάτι της ευπρεπώς στην βουλή προκειμένου να κρατήσει ο Κούλης ενωμένο το κόμμα αλλά δεν έκαναν τίποτα περισσότερο που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα.

Η Εκκλησία άφαντη μετά το δώρο της «Αχρίδας».

Ο Σώρρας συνελήφθη την σωστή στιγμή.

Η Χρυσή Αυγή μετά την γκάφα(;) Μπαρμπαρούση καταδιώκεται υπό καταρρακτώδη βροχή στην γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου.

Φαίνεται ότι δικαίως ο κύριος Τζέφρι Πάιατ απέκτησε την φήμη του ικανότερου διπλωμάτη που πέρασε από τα Βαλκάνια και μάλιστα αφού χειρίστηκε επιτυχώς για τα αμερικάνικα συμφέροντα την υπόθεση της Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ χτίζουν το «τείχος» της βορειοατλαντικής συμμαχίας και κάνουν σαφές ότι η Ευρώπη θα είναι υπό την κυριαρχία τους οικονομικά και πολιτικά.

Οι μάχες μαίνονται σε όλα τα μέτωπα και καθώς φαίνεται ο χώρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας μπαίνει αργά αλλά σταθερά υπό τον πλήρη έλεγχο των ΗΠΑ.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί πλέον να απευθύνεται στο εναπομείναν αφελές ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την «φιλία των λαών» και ο Κοτζιάς να απευθύνεται στους Αμερικάνους ως ο καταλληλότερος υπάλληλος.

Φαρμάκι έσταζε το στόμα της Ντόρας στην Βουλή εναντίον του. Η ζήλια μιας πρόθυμης που της έφαγε την θέση κάποιος …προθυμότερος.

Όσον αφορά τους λαούς των δυο χωρών, η πραγματική φιλία δεν οικοδομείται ούτε στα καζίνο του καπιταλισμού ούτε στις συνόδους του ΝΑΤΟ.

 

 

Πηγή: kommon.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας