Εργατικός Αγώνας

Ποιος συκοφαντεί και ποιος ψεύδεται τελικά;

Απάντηση της Ένωσης των Δικαίων στην αήθη επίθεση που δέχτηκε το μέλος της Κοκκίνης Γιώργος από το ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Κοκκίνης εκτός από μέλος της Μαρξιστικής Λενινιστικής οργάνωσης Ένωση των Δικαίων, πολιτεύεται και στον δήμο του Ελληνικού – Αργυρούπολης με την δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης – Χρήστος Κορτζίδης». Η πορεία του στο εργατικό κίνημα εδώ και χρόνια δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, αλλά και στα σωματεία με ενεργό συμμετοχή. Το ήθος και η τιμιότητα του συντρόφου Γιώργου, δεν έχει ουδέποτε αμφισβητηθεί και είναι γνωστή στους κόλπους των αγωνιστών της αριστεράς, όπως και το γεγονός ότι ο Γιώργος Κοκκίνης δεν είναι, ούτε ήταν, στέλεχος της ΛΑΕ όπως ισχυρίζεται η τοπική ΚΟΒ του ΚΚΕ!!!

Στην προχτεσινή ανακοίνωση της η ΚΟΒ Αργυρούπολης – Ελληνικού, κατηγορεί τον σύντροφό μας πως προσπάθησε να συκοφαντήσει τον επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωση στον συγκεκριμένο δήμο, Θ. Λιάπη. Είναι γνωστή η αντίληψη του ΚΚΕ, ότι ουδείς μπορεί να βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα με πίστη στον Μαρξισμό – Λενινισμό, έξω απ’ τις γραμμές του κόμματος. Όταν όμως μια τέτοια σεχταριστική αντίληψη οδηγεί σε κακόβουλες αναφορές, ψευδείς ισχυρισμούς και τσουβαλιάσματα, το λιγότερο που οφείλουμε είναι μια απάντηση. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα απαντηθούν ένα – ένα τα σημεία τα οποία διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιώργος Κοκκίνης προ τριών ημερών αναπαρήγαγε δημοσίευμα σχετικά με την στελέχωση του νέου φορέα διαχείρισης στην νέα πόλη στο Ελληνικό, που ξεπουλήθηκε στον Λάτση. Μαζί με το δημοσίευμα, προχώρησε σε σχολιασμό μιας περίεργης τοποθέτησης στο ΔΣ του φορέα, από τον δεξιό δήμαρχο Κωνσταντάτο, αλλά και μιας απορίας – ερώτησης, αν υπήρξε σύμφωνα με φήμες, πρόταση, στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, από τον δήμαρχο. Το ΚΚΕ λοιπόν έγραψε πως ο επικεφαλής τους στο Ελληνικό, συκοφαντήθηκε, γιατί κατηγορήθηκε πως συμμετέχει στο ΔΣ του Φορέα!!! Ουδέποτε, υπήρξε τέτοια αναφορά. Ουδέποτε υπονοήθηκε κάτι παρόμοιο. Υπήρξε μια απλή ερώτηση, την οποία θα μπορούσε, όπως και έπραξε αργότερα ο κ. Λιάπης να απαντήσει με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Η φήμη αυτή επιβεβαιώθηκε πως είχε διαρρεύσει από στέλεχος της παράταξης του δημάρχου, άρα αποτελούσε γεγονός αληθινό κι όχι κατασκεύασμα του συντρόφου μας και μάλιστα την γνώριζαν ήδη στο ΚΚΕ. Γιατί λοιπόν το ΚΚΕ δεν προσπάθησε να σταματήσει αυτή την διαρροή και να καταγγείλει τον υπαίτιο; Μήπως δεν ήθελε να χαλάσει τις σχέσεις του με την σημερινή δημοτική διοίκηση που έχει την στήριξη της ΝΔ; Μήπως ο μοναδικός τους αντίπαλος είναι η αριστερή αγωνιστική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» κι όχι η νεοφιλελεύθερη συντηρητική διοίκηση;

Όποιος έχει παρακολουθήσει τα δημοτικά συμβούλια του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, έχει αντιληφθεί την ανοχή που επιδεικνύει η Λαϊκή Συσπείρωση, απέναντι στον δεξιό δήμαρχο και τις αντιλαϊκές πολιτικές του. Όπως είναι επίσης συχνό το φαινόμενο της ανταλλαγής φιλοφρονήσεων και οι δηλώσεις εκτίμησης και σεβασμού του δημάρχου προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δεν είναι τυχαίο καθόλου το γεγονός, πως η σημερινή διοίκηση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, επιτίθεται σχεδόν αποκλειστικά στην παράταξη «Δημοτική Συνεργασία», αφού αποτελεί το βασικό, ίσως και μοναδικό, εμπόδιο στα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα της περιοχής. Έφτασαν δε στο σημείο (βλέπετε ΔΣ 18/7/2018) να απαντούν σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τους πλειστηριασμούς, αυτοί, αντί της διοίκησης καθώς και να αρνούνται να παραδοθεί λίστα των μεγάλο-οφειλετών, αφού όπως δήλωσαν δεν έχει αξία, γιατί δεν μπορούν να εντοπιστούν όσοι αλλάζουν ΑΦΜ.
Αναφέρει παρακάτω η ανακοίνωση του ΚΚΕ, πως ο Γιώργος Κοκκίνης ενώ γνώριζε πως το ΚΚΕ καταψήφισε το θέμα με την σύσταση του φορέα, γιατί αναπαράγει το ψέμα αυτό; Ο Γιώργος Κοκκίνης πουθενά δεν αναπαρήγαγε πως το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της σύστασης του φορέα διαχείρισης στο Ελληνικό, γιατί πράγματι ήταν παρών στο συγκεκριμένο ΔΣ και καταψήφισε και ο ίδιος. Το ερώτημα όμως που προκύπτει ξανά εδώ, είναι, γιατί το ΚΚΕ δεν κατήγγειλε/διέψευσε τη σχετική φήμη, που διακινείται από στέλεχος της παράταξης του δημάρχου;
Τέλος σύμφωνα με το ΚΚΕ, η παράταξη με την οποία είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, το μέλος της οργάνωσης μας, στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στο θέμα του αεροδρομίου. Απ’ όσο γνωρίζουμε και σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης – Χρήστος Κορτζίδης, η παράταξη αυτή δεν είχε, ούτε έχει κομματικές εξαρτήσεις, καθώς επίσης οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποχωρήσει ουσιαστικά εδώ και 1,5 χρόνο.

Ο Γιώργος Κοκκίνης μέσω της Ένωσης των Δικαίων, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της παράταξης στην οποία ανήκει, έχει αντισταθεί και παλέψει ενάντια στις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το ξεπούλημα του Ελληνικού στον Λάτση. Να θυμίσουμε στο ΚΚΕ, πως η Ένωση των Δικαίων είχε συμμετάσχει και στην κατάληψη των γραφείων της Ελληνικό ΑΕ, την οποία είχε διοργανώσει η παράταξη του Χ. Κορτζίδη το 2016.

Προσπαθούμε μάταια να βρούμε μια δράση αντίστασης του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα του Ελληνικού. Να θυμίσουμε επίσης στο ΚΚΕ, πως αυτοί στήριξαν ουσιαστικά της κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς κι όχι το μέλος της Ένωσης των Δικαίων, όταν στο δημοψήφισμα του 2015, ζητούσαν απ’ τον ελληνικό λαό, να ψηφίσει άκυρο και να βάλει ως βασικό του αίτημα μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, το άμεσο πέρασμα σε σοσιαλισμό. Γνωρίζουν πως αυτό πρακτικά οδηγούσε στο να κυριαρχήσει το ΝΑΙ και να εγκλωβιστεί ο λαός στα δεσμά των δανειστών, οικειοθελώς. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν πως η έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ, είναι αδύνατη στις παρούσες συνθήκες και το ανήγαγαν κι αυτό στην μετα-σοσιαλιστική εποχή. Δηλαδή ο ελληνικός λαός, μέχρι να αποφασίσει να γίνει κομμουνιστής και να παλέψει για τον σοσιαλισμό, θα πρέπει να υπομείνει τα βάσανα του συστήματος.

Να λοιπόν ποιοι στήριξαν και ποιοι αβαντάρουν την κυβέρνηση, αλλά κι ολόκληρη την αστική τάξη και το αφήγημα της, πάση θυσία στο Ευρώ!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας