Εργατικός Αγώνας

Για τον Πολάκη, τον Κυμπουρόπουλο και όχι μόνο…

… και για μια επιστολή που αγνοήθηκε από τον «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ».

Από τον τακτικό αναγνώστη και φίλο του Εργατικού Αγώνα Νίκο Παπακωνσταντίνου πήραμε την επιστολή που ακολουθεί και νοιώθουμε την υποχρέωση να τη δημοσιεύσουμε χωρίς δικές μας παρεμβάσεις-σχόλια. Για να κατανοήσουν οι αναγνώστες την αφορμή της κριτικής του Ν.Π, πήραμε την πρωτοβουλία να παραθέσουμε το link του σχολίου του ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ στο οποίο αναφέρεται ο επιστολογράφος. Αυτή είναι η μόνη δική μας επέμβαση στο κείμενο του Ν.Π. που έχει ως εξής:

 

«Αγαπητοί φίλοι του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

  Με αφορμή το εξαιρετικό, καλογραμμένο και  εμπεριστατωμένο άρθρο της ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, σχετικά με την περιβόητη κόντρα του διαβόητου, καλά γνωστού και μη εξαιρετέου πλέον υπουργού Πολάκη με τον επίδοξο ευρωβουλευτή του δεξιού νεοφιλελευθερισμού Κυμπουρόπουλο, σας αποστέλλω μια δική μου επιστολή που απηύθυνα στην ιστοσελίδα “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ” του Ν. Μπογιόπουλου για το ίδιο θέμα, πριν 6 μέρες, μια επιστολή η οποία ούτε δημοσιεύτηκε ούτε και έλαβε απάντηση από μέρους του “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ”. 

    Συγκεκριμένα στην επιστολή αυτή άσκησα κριτική στον “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ”, διότι στο σχετικό του άρθρο για την υπόθεση Πολάκη-Κυμπουρόπουλου, αφού σωστά καυτηρίαζε τη χυδαία στάση του Συριζαίου υπουργού, που ήταν προσβλητική για τους ανάπηρους ανθρώπους του  εργαζόμενου λαού μας, ταυτόχρονα αντιμετώπιζε με τρόπο σχεδόν …”χαϊδευτικό” την πολιτική γραμμή που προβάλλει και υπερασπίζεται ο Κυμπουρόπουλος μαζί με ολόκληρη τη νεοφιλελεύθερη δεξιά. Η  κριτική που ασκούσε ο “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ”   στις απόψεις του Κυμπουρόπουλου (εναντίον των επιδομάτων και περί “ίσων ευκαιριών” στους αναπήρους) ήταν επιφανειακή και ανούσια. Ήταν μια  “κριτική” που δεν ταιριάζει καθόλου σε μια ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται και προβάλλει τις απόψεις του μαρξισμού-λενινισμού, του επαναστατικού εργατικού-λαϊκού κινήματος.

   Δική μου πεποίθηση αποτελεί ότι η νεοφιλελεύθερη-αντιδραστικότατη νοοτροπία και πολιτική για τους αναπήρους του εργαζόμενου λαού μας, την οποία προωθούν οι Μητσοτάκης και Κυμπουρόπουλος, καθώς και ολόκληρη η αντιδραστική ελληνική δεξιά, πρέπει να καταπολεμηθεί αποφασιστικά και να ηττηθεί σε όλο το εύρος της. Στην προσπάθεια αυτή του προοδευτικού εργατικού -λαϊκού μας κινήματος δεν χωράει καμιά απολύτως παραχώρηση σε κανέναν εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού, ακόμα κι αν αυτός ο εκπρόσωπος ως άτομο είναι απολύτως συμπαθής για την κατάσταση της υγείας του και για την προσπάθειά του να νικήσει τα εμπόδια της αναπηρίας στον αγώνα της  ζωής, όπως αναμφισβήτητα είναι ως άτομο ο Κυμπουρόπουλος. Άλλο η  ανθρώπινη συμπάθεια και η κατανόηση και άλλο η ανοχή απέναντι σε μια μαύρη-κατάμαυρη πολιτική γραμμή!

   Αυτά ακριβώς έγραψα προς τον “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ” μέσα από τη στήλη της “επικοινωνίας” του με τους αναγνώστες, στον “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ” που δεν θέλησε να τους δώσει την παραμικρή απάντηση, ούτε βέβαια να τα δημοσιοποιήσει. Στέλνω λοιπόν σε σας αυτή την επιστολή μου, ακριβώς όπως τη διαβίβασα πριν λίγες μέρες στον “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ”:

      

Σχετικά με τον Πολάκη, τον Κυμπουρόπουλο  και το σχετικό άρθρο του “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ”.

Επιστολή στον «Ημεροδρόμο»

Αγαπητέ συναγωνιστή “Ημεροδρόμε”

   Διάβασα το σημερινό σου άρθρο σχετικά με την υπόθεση Πολάκη-Κυμπουρόπουλου που βρίσκεται στον αφρό της πολιτικής προπαγάνδας των αστικών κομμάτων και των σκουπιδοκάναλων, των σαβουροφυλλάδων και των sites που έχουν στην υπηρεσία τους

   Σαφώς και είναι καταδικαστέα για το αισχρό ανθρωποφάγο και ολότελα βάρβαρο μήνυμα που εκπέμπει εναντίον των αναπήρων η στάση του πασίγνωστου πια Πολάκη απέναντι στον Κυμπουρόπουλο, ή μάλλον με αφορμή την υποψηφιότητα του Κυμπουρόπουλου. Καλά κάνετε και καταδικάζετε τον Πολάκη.  Θεωρώ όμως ότι ταυτόχρονα στο άρθρο σας αντιμετωπίζετε τον Κυμπουρόπουλο με έναν τρόπο εντελώς “προστατευτικό” και “χαϊδευτικό”, με μια φιλική στάση που μπορεί μεν να προέρχεται από ανθρώπινη συμπάθεια προς το πρόβλημά του και από απέχθεια για την κανιβαλική στάση του Πολάκη, αλλά που δεν δικαιολογείται καθόλου αν ληφθούν υπόψη οι πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις που εκφράζει η επιλογή του Κυμπουρόπουλου να στρατευτεί πλάι στο διαβόητο Μητσοτάκη και τη νεοφιλελεύθερη-αντιδραστική δεξιά. Καθόλου δεν αρκεί να επισημαίνετε απλώς στον Κυμπουρόπουλο ότι: «οι πολιτικές απόψεις περί «ίσων ευκαιριών» – και όχι «ίσων δικαιωμάτων» – μπορεί να οδηγήσουν (και οδηγούν) σε ανισότητες.».

   Ή ότι:
 “τα δικαιώματα όταν εγκλωβίζονται στις «ευκαιρίες» χάνονται και τις βρίσκει όποιος τις «πετύχει». Κι εκεί αρχίζει ο τεχνητός διαχωρισμός μεταξύ «άξιων» και «ανάξιων». Τα ίσα δικαιώματα χρειάζονται ίσες αφετηρίες – με ό,τι αυτό σημαίνει κάθε φορά για τον καθένα
.”

   Λέτε να μην τα ξέρει αυτά ο Κυμπουρόπουλος; Ας μην είμαστε αφελείς… 

  Για έναν αριστερό ιστότοπο, όπως ο “Ημεροδρόμος” πρέπει εξαρχής να ξεκαθαριστεί και να τονιστεί μαζί με την καταδίκη και την απαξίωση του μηνύματος Πολάκη, και  το γεγονός ότι η επιλογή του Κυμπουρόπουλου να θέσει την προσωπική του ιδιαιτερότητα, ακόμη αν θέλετε και τον προσωπικό του αγώνα για επιβίωση στη διάθεση της αντιδραστικότατης Δεξιάς, η επιλογή του Κυμπουρόπουλου να παρουσιάζεται ως υποψήφιος με το κόμμα του ελληνόφωνου “Πινοτσέτ”, του Μητσοτάκη τζούνιορ, του Μητσοτάκη και της μαύρης κλίκας του η οποία σκοπεύει (και δεν το κρύβει πια μέσα στη γενική συντηρητικοποίηση -οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας) να σαρώσει πλέον όλα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η επιλογή αυτή λοιπόν του Κυμπουρόπουλου, όπως και του οποιουδήποτε άλλου παρόμοιου υποψηφίου, αναπήρου ή αρτιμελούς, να γίνει η μόστρα και το άλλοθι της αντιδραστικής, της νεοφιλελεύθερης-κανιβαλικής δεξιάς, συνιστά επίσης ύβρη και τεράστιο κίνδυνο για τα δικαιώματα, τις καταχτήσεις αλλά και τις διεκδικήσεις των Ατόμων με αναπηρία στον τόπο μας.

     Ο νεοφιλελεύθερος μητσοτακικός πινοτσετισμός τον οποίο διάλεξε να υπηρετήσει και να προβάλει ο Κυμπουρόπουλος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε έννοιας κοινωνικής πολιτικής, κάθε δικαιώματος στη δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνική μέριμνα για τον κάθε εργαζόμενο άνθρωπο -και φυσικά πρωτίστως για τον αδύναμο. Ο νεοσυντηρητισμός αυτός λειτουργεί σαν οδοστρωτήρας του συστήματος εναντίον της εργατικής τάξης και του λαού και στο πέρασμά του σαρώνει πρωτίστως τη ζωή των αρρώστων και των αναπήρων της εργατικής μας τάξης.

   Γιατί βέβαια εκείνο που πολύ καλά το ξέρει και ο Μητσοτάκης και ο Κυμπουρόπουλος, οι φυλλάδες, τα sites και τα αντιδραστικά κεφαλαιοκρατικά σκουπιδοκάναλα (ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΟΠΕΝ ΣΤΑΡ, ΑΛΦΑ και δε συμμαζεύεται, καθόσον όλα αυτά τα χαλκεία της πλουτοκρατίας, λόγω αφθονίας χρήματος των ιδιοκτητών τους έχουν απλωθεί σαν το καρκίνωμα…), αλλά προσπαθούν να το αποκρύψουν, είναι ότι μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία της κανιβαλικής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την οποία υπερασπίζονται και εξωραΐζουν με το παραμύθι περί “ευκαιριών”, στην κοινωνία αυτή που ευαγγελίζονται και η οποία δεν αναγνωρίζει τίποτε άλλο από “άτομα” και “μεγάλες ευκαιρίες για κέρδη” των λίγων σε βάρος των πολλών,  είναι αυτή ακριβώς η καπιταλιστική κοινωνική οργάνωση (και όλα τα κόμματα που την έχουν σημαία τους) που εχθρεύεται και μισεί όχι γενικά και αόριστα τον ανάπηρο, αλλά ειδικά τον ανάπηρο που προέρχεται από την εργατική τάξη και το φτωχό λαό, κι ακόμη περισσότερο τον ανάπηρο που ξεσηκώνεται και στρατεύεται συνειδητά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.

   Στην κοινωνία της βαρβαρότητας που προβάλλουν μέσα από το πινοτσετικό τους πρόγραμμα οι Μητσοτάκης και Κυμπουρόπουλος, ο ανάπηρος που ανήκει στο προλεταριάτο, τη φτωχή αγροτιά και τα εργαζόμενα μεσοστρώματα είναι εκείνος που υφίσταται τέτοιο καθημερινό Γολγοθά που ελάχιστα  μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες καταστάσεις αναπήρων οι οποίοι  ανήκουν στην αστική τάξη,  έχουν άφθονα χρήματα και μπορούν να αγοράζουν τις καλύτερες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες ή και την αντίστοιχη μόρφωση, που τους κάνει τη ζωή πολύ καλύτερη. Η πολιτική του Μητσοτάκη και του ομοϊδεάτη του, του Κυμπουρόπουλου είναι κοινωνικός Καιάδας για τους αναπήρους της εργατιάς και όλης της κοινωνικής φτωχολογιάς, όλων των θυμάτων της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Οι “ίσες ευκαιρίες” του “νεοφιλελέ” προγράμματος των Μητσοτάκη και Κυμπουρόπουλου αφορούν αποκλειστικά τους αναπήρους που προέρχονται από τη μπουρζουαζία και την απαίτησή τους να έχουν την ίδια ακριβώς πρόσβαση στα πόστα διοίκησης της εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Αυτό μόνο και τίποτα περισσότερο, όση ψευτιά κι αν μοστράρουν περί “ίσων ευκαιριών στους ΑΜΕΑ”, γενικά κι αόριστα.

  Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα πυροτεχνήματα των αντιδραστικών σαβουροκάναλων και των φυλλάδων της Δεξιάς για τον απαράδεκτο Πολάκη και για τον Τσίπρα που τον καλύπτει.

    Για τους αναπήρους που προέρχονται από την εργατική τάξη και το λαό, για όλους αυτούς που υποφέρουν μέσα στη σημερινή κοινωνική φρίκη αλλά και που παλεύουν με λογισμό και μ’ όνειρο για την αλλαγή της κοινωνίας, για τη συντριβή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, όσο χυδαία, αντιδραστική, απάνθρωπη κι ανήθικη είναι η στάση των ψευτοαριστερών λακέδων του καπιταλισμού, των Πολάκη και Τσίπρα, απέναντι στους αναπήρους του λαού μας, άλλο τόσο αντιδραστική, απάνθρωπη και ανήθικη απέναντί τους είναι και η πολιτική της Δεξιάς, του Μητσοτάκη και του Κυμπουρόπουλου που γίνηκε το άλλοθι του Μητσοτάκη για να μπορεί εκείνος ανέξοδα να καμουφλάρεται και να δημαγωγεί.

    Συνεπώς, στις εκλογές που έρχονται μαύρο δαγκωτό και στους Πολάκη – Τσίπρα, αλλά και στους Μητσοτάκη- Κυμπουρόπουλο. Ούτε μια ψήφος αναπήρου που ανήκει ταξικά στην εργατική τάξη, τη φτωχομεσαία αγροτιά και τα εργαζόμενα μεσοστρώματα της πόλης, ούτε μία ψήφος δεν πάει στην κάλπη του ψευδεπίγραφου ΣΥΡΙΖΑ και της πινοτσετικής ΝΔ. Μαύρο δαγκωτό και στον Πολάκη και στον Κυμπουρόπουλο για την αντιδραστική ιδεολογία και για τα μαύρα κι άραχλα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.

    Στις 26 του Μάη όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι με αναπηρία, που ανήκουν στην εργατική τάξη και στο λαό, αυτοί που είναι η συντριπτικότατη πλειοψηφία όσων υποφέρουν, αλλά αγωνίζονται για το δίκιο τους με ψηλά το κεφάλι και χωρίς τα φράγκα των μπουρζουάδων, οφείλουν να ψηφίσουν μόνο τα κόμματα και τις οργανώσεις της Συνεπούς Αριστεράς και πρωτίστως του Κομμουνιστικού μας Κινήματος. Δεν μπορώ εγώ να υποδείξω σε κανέναν ένα συγκεκριμένο κόμμα του χώρου. Αυτή η επιλογή είναι δικαίωμα αναφαίρετο κάθε ανθρώπου, ανάλογα με τις ιδιαίτερες αποχρώσεις των ιδεών του για το σήμερα και το αύριο.  Σαφώς όμως, λέγοντας εδώ “συνεπής αριστερά”, εννοώ όλο τον πολυδιασπασμένο αυτό πολιτικό χώρο που περιλαβαίνει:  τη ΛΑΕ, τον Εργατικό Αγώνα, το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΟΚΔΕ και το Μ-Λ ΚΚΕ.

    Ψήφοι των ανθρώπων που καθημερινά τραβούν το Γολγοθά τους εξαιτίας της κοινωνικής αδικίας δεν έχουν καμιά θέση στην κάλπη των κομμάτων και των υποψηφίων που προβάλλουν και υπερασπίζονται αυτή ακριβώς την κοινωνική βαρβαρότητα.

    Με βάση λοιπόν αυτές μου τις απόψεις φρονώ ότι η θέση του ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ απ’ αφορμή τόσο το επεισόδιο των Πολάκη -Κυμπουρόπουλου, όσο και τη γενικότερη καπηλεία και απατεωνιά των αστικών κομμάτων απέναντι στους αναπήρους αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους πρέπει σαφώς να είναι η εξής:

   Συναγωνιστή, αδερφέ μας ΑΜΕΑ, παιδί της εργατιάς και του λαού, στις 26 του Μάη ρίξε μαύρο  δαγκωτό σε όλα ανεξαιρέτως τα μαύρα κόμματα των εκμεταλλευτών σου. Μαύρισε στην κάλπη και τσάκισε μέσα στους κοινωνικούς αγώνες τα αντιδραστικά κόμματα  “ΣΥΡΙΖΑ”, “ΝΔ”, “ΚΙΝΑΛ”, “Χρυσή Αυγή”, “Ποτάμι,” Λεβέντη, Βελόπουλο και λοιπούς λούστρους της πλουτοκρατίας, της αιμοσταγούς καθημερινής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Βόλο

Νίκος Παπακωνσταντίνου

24 του Απρίλη 2019»

 

Με πολλούς χαιρετισμούς προς τον “ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ”

Καλή αγωνιστική Πρωτομαγιά.

                      Ν.Π.

                 30-4 -2019.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας