Εργατικός Αγώνας

Γράμμα προς τους φίλους μου

Γράφει ο Γιώργος Ρούσης.

-Εσείς οι οποίοι μέχρι χτες βρίζατε το δημόσιο τομέα και σήμερα ευχαριστείτε και χειροκροτάτε το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και απαιτείτε την ενίσχυση τους και την επίταξη αν όχι την εθνικοποίηση των ιδιωτικών σφαγίων της υγείας.

-Εσείς που θεωρείτε απαράδεκτη την επιμονή της χρηματοδοτουμενης από το κράτος Εκκλησίας, να έχει ανοιχτές τις κατεξοχήν εστίες μόλυνσης που είναι οι ναοί της και θέλετε τον διαχωρισμό κράτους Εκκλησίας.

– Εσείς που διαπιστώνετε ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού χρησιμοποιούνται για την μόνιμη ενίσχυση της κρατικής καταστολής και τον περιορισμό των ελευθεριών σας.

-Εσείς που διαπιστώνετε ότι η οικονομική κρίση η οποία εντείνεται, από την εμφάνιση του κορονοϊού, βαραίνει πριν από όλους τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, οι οποίοι, είτε είναι υποχρεωμένα να συνεχίσουν να εργάζονται, και να μετακινούνται, εντελώς απροστάτευτοι όπως οι εργάτες των εργοτάξιων, οι ντελιβεραδες, οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ, οι στοιβαγμένοι  εργαζόμενοι των τηλεφωνικών  κέντρων,  οι  υπάλληλοι μη παραγωγικών για την κοινωνία κερδοσκοπικών εταιριών, είτε απολύονται, είτε μένουν απλήρωτοι.

-Εσείς οι οποίοι διαπιστώνετε την αδυναμία της ΕΕ να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ ταυτόχρονα όταν δεν θυσιάζει τους ανθρώπους για να διασφαλίσει τα κέρδη, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία, όπου ρίχνονται απροκάλυπτα στον Καιάδα όσοι στοιχίζουν στο κεφάλαιο, δίχως να του αποφέρουν κέρδη, κλίνει τα εθνικά σύνορα και επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε επιδοτούμενη χωματερή μεταναστών.

– Εσείς που σήμερα διαπιστώνετε ότι η αγορά, Θεά του νεοφιλελευθερισμού είναι όχι μόνον παντελώς ανίκανη να αντιμετώπιση την κρίση, αλλά είναι πανέτοιμη να μετατραπεί σε μαύρη, και ότι συνεπώς απαιτείται κεντρική σχεδιοποίηση και κρατική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της.

-Εσείς, οι οποίοι ως κοινωνικές ανθρώπινες προσωπικότητες, και όχι ως ανταγωνιστικές εγωιστικές ατομικότητες, όπως σας θέλει και σας διαπλάθει το κυρίαρχο σύστημα, υποφέρετε από την απομόνωση την οποία επιβάλλει η αντιμετώπιση του κορονοϊού.

-Όλοι εσείς, μήπως μέσα από το σοκ που προκαλεί αυτή η δραματική για σας τους ίδιους και την ανθρωπότητα εμπειρία, θα πρέπει, πριν είναι πολύ αργά, να αφυπνισθείτε και να αμφισβητήσετε τις κυρίαρχες αξίες,  και την βαρβαρότητα του κυρίαρχου καπιταλιστικού συστήματος, και να αγωνιστείτε όλοι μαζί για έναν καλύτερο κόσμο;

 

Με όλη μου την αγάπη

Γιώργος Ρούσης.

Ένας υψηλότατου κινδύνου φίλος σας

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας