Εργατικός Αγώνας

Συστράτευση για τη σωτηρία της Λευκίμμης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής, Αθήνα – 21/10/18

Η εικόνα της ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ σήμερα είναι τραγική. Εν έτει 2018 το ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ είναι ελλιπές. Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τα αβιολόγητα λύματα να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. κακής ποιότητας ΝΕΡΟ , ακατάλληλο ακόμα και για οικιακή χρήση. Το σύστημα υδροδότησης με αμιαντοσωλήνες είναι παρωχημένο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ είναι σε άθλια κατάσταση και το ΛΙΜΑΝΙ σε μεγάλο βαθμό έχει χωθεί από τα φύκια . ΠΑΙΔΕΙΑ , ΥΓΕΙΑ , ΠΡΟΝΟΙΑ με τεράστια κενά και ελλείψεις.

Στα χρόνια αυτά προβλήματα προστέθηκε και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε λόγω της συνειδητής απραξίας των εκάστοτε κυβερνήσεων και των τοπικών αρχόντων. Μεθοδευμένα πήρε επικίνδυνες διαστάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε οι επιλογές των κυβερνώντων να φαντάζουν ως η μοναδική λύση.

Εμείς λέμε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι τεχνοκρατικό αλλά βαθύτατα πολιτικό και ταξικό. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία σήμερα είναι επαρκείς, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων να μην επιβαρύνει την υγεία του λαού και το περιβάλλον.

Η ανάθεση της διαχείρισης σε ιδιώτες είναι η μόνη λύση που προτείνουν Δημοτική Αρχή , Περιφέρεια και Κυβέρνηση υλοποιώντας πιστά και τις μνημονιακές εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και την ανάγκη για κερδοσκοπία ντόπιου και ξένου κεφαλαίου Γιατί τα σκουπίδια γίνονται χρυσάφι προς όφελος κάποιων. Η διαχείριση που έχει σαν προαπαιτούμενο μόνο το κέρδος, βάζει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και καταστρέφει το περιβάλλον. Μέσα σε όλον αυτόν τον σχεδιασμό εντάχθηκε το άνοιγμα και η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.

Η επιλογή αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όπως και κάθε άλλη που δεν σέβεται το περιβάλλον και δεν έχει ως επίκεντρο τις ανάγκες του λαού. Παρέβλεψαν ή ανασκεύασαν όλες εκείνες τις παραμέτρους που καθιστούν το έργο παράνομο και ενάντια σε κάθε λαϊκή αντίδραση άνοιξαν το Χ.Υ.Τ.Α. στα Μεσοράχια. Το έγκλημα αυτό δε θα μπορούσε να εκτελεστεί χωρίς την παρουσία των Μ.Α.Τ. ΟΙ δυνάμεις καταστολής παραμένουν 4 μήνες στη Λευκίμμη για να καταστέλλουν τη συνεχιζόμενη αντίσταση των κατοίκων. Ο Αγώνας αυτός πρέπει να είναι στοχευμένος. Το πρόβλημα έχει αιτίες και τις αιτίες αυτές πρέπει να αντιπαλέψουμε. Δεν το απομονώνουμε από τα άλλα προβλήματα που βιώνει ο λαός και προπάντων δεν αφαιρούμε το ταξικό πρόσημο που φέρει.

Λέμε όχι στην ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όχι στην καταστολή. Έξω τα Μ.Α.Τ. απ τη Λευκίμμη. Όχι στον εθελοντισμό της υποταγής, τη νέα μορφή εκμετάλλευσης των εργαζομένων με υποκατώτατο μισθό, των ανέργων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Όχι στον τρίτο πυλώνα της οικονομίας, όπως τον παρουσιάζουν, που κάνει τους φτωχούς διαχειριστές της κρίσης. Ναι στην Ταξική Αλληλεγγύη.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

• Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα • Χωροθέτηση και κατασκευή εργοστασίου στην κατεύθυνση αυτή. Να ελεγχθούν οι περιβαλλοντικοί όροι από Δημόσιο Επιστημονικό Φορέα και εκ των προτέρων γνωστοί • Μείωση των παραγομένων απορριμμάτων, προώθηση ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και κομποστοποιήση των οργανικών με αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών • Μόνιμη, ασφαλή και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους • Κλείσιμο και πλήρης αποκατάσταση όλων των Χ.Υ.Τ.Α. και Χ.Α.Δ.Α. • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ Χ.Υ.Τ.Α. ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ – ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ • ΕΞΩ ΤΑ Μ.Α.Τ. ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣΛΕΥΚΙΜΜΗΣ • ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΕΙΝΑ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ .

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11/18 5μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/12/18
ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας