Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Εργατικά

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ που συγκλήθηκε σήμερα 1η Ιούλη 2020 ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του ήταν το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με το οποίο κυβέρνηση - κεφάλαιο επιχειρούν την ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων, τις διώξεις με την "επιστράτευση" ενός νέου ιδιώνυμου και την κλιμάκωση της καταστολής.

Περισσότερα...

Γράφει ο Δημήτρης Κόκκος.

Με το άνοιγμα των επιχειρήσεων της εστίασης, των ξενοδοχείων και εν γένει των τουριστικών καταλυμάτων, ανοίγεται μπροστά μας μια νέα περίοδος, αρκετά σημαντική πρώτα και κύρια για τους εργαζόμενους του κλάδου, και για όσους απορροφώνται από δραστηριότητες που καλύπτουν το ευρύ φάσμα του τουρισμού, όπως είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, οι διάφοροι μηχανικοί και άλλοι.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Εργατικής Επιτροπής της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας.

Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να επιβεβαιώσει με εκκωφαντικό και έκδηλο τρόπο τον απάνθρωπο και καταστροφικό καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, άξονα του οποίου αποτελεί η εκμετάλλευση των εργαζόμενων προς όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Πρόκειται για τον δρόμο ανάπτυξης που υπονομεύει σε βαθμό διάλυσης τα δημόσια συστήματα υγείας, παραδίδοντας νευραλγικές λειτουργίες τους στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Περισσότερα...

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προκηρύσσει 24ωρη Πρωτομαγιάτικη απεργία όλων που περιλαμβάνει τους ναυτεργάτες των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ τονίζει:

Περισσότερα...

Η εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τα λαϊκά νοικοκυριά, είναι κάτι που δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε από τα κυβερνητικά στελέχη. Όπως ανέφερε ο Γ. Βρούτσης εισηγούμενος προχθές το «πακέτο μέτρων» για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους: «Η εικόνα της αγοράς εργασίας έως σήμερα για τον μήνα Μάρτιο είναι απογοητευτική έως τραγική».

Περισσότερα...

IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

Αξίζει να δείτε