Εργατικός Αγώνας

Προσόντα Καρανίκα

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος.

Μίλησε με αυταρέσκεια για τον εαυτό του και το μόνο που βρήκε να καταθέσει σαν απολογισμό ζωής ήταν ότι δεν πήγε φαντάρος  και ότι έκανε χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης.

Βέβαια τα επένδυσε, και τα δύο, με «λουκουμόσκονη»:

Για την άρνηση στράτευσης χρησιμοποίησε το βαρύγδουπο «αντιρρησίας συνείδησης», το «παράσημο» που επινόησαν οι «έξυπνοι» που δεν έχουν τα κότσια ή δεν θέλουν να υπηρετήσουν την Πατρίδα, έναντι των «κορόιδων» που  το θεωρούν τιμή και υψίστη υποχρέωση.

(Δεν θα ξεχάσω ποτέ, στον Έβρο που υπηρέτησα, Θρακιώτες που ήταν μετανάστες στη Γερμανία να έρχονται να υπηρετήσουν –αν και δεν είχαν υποχρέωση- και να λένε: «Θα με σκότωνε ο πατέρας μου έτσι κι έλεγα «όχι»»).

Για, δε, τη χρήση κοκαΐνης και ηρωίνης  «καμάρωσε» πως το ’κανε για το καλό της κοινωνίας, με επιστημονικό τρόπο και στα πλαίσια της «αριστερής αναζήτησης»:

«Σαν παρέα, κάτσαμε, το κουβεντιάσαμε, οργανωμένα παιδιά στην Αριστερά ήμασταν. Είπαμε να κάνουμε δοκιμή να δούμε, και από εκεί μπορούμε να μιλάμε στον κόσμο».

Και σήμερα, με βάση τις αποκτημένες εμπειρίες του, εξακολουθεί να έχει προωθημένες «αριστερές» αντιλήψεις, όχι για την κοινωνία και τα προβλήματά της αλλά για τα ναρκωτικά:

«Η κάνναβη για εμένα δεν είναι σκληρό ναρκωτικό. Είναι πολύ πιο ακίνδυνο, πολύ πιο ευεργετικό από τη βότκα και το ουίσκι. Το κάπνισμα κάνει κακό, το χασίς δεν κάνει. Η κάνναβη δεν είναι για να την υπερκαταναλώνουμε. Η κάνναβη δεν σε κάνει άλλο άνθρωπο. Γι’ αυτό λέω ότι δεν είναι ναρκωτικό».

 «Την κοκαΐνη πρέπει να πηγαίνει στο φαρμακείο να την πάρει, αντί να πηγαίνει στον ντίλερ της γειτονιάς του».

Αυτές τις αντιλήψεις, αυτά τα προσόντα κι αυτήν την οξυδέρκεια, προφανώς, θα εκτίμησε ο τέως πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας και τον διόρισε σαν προσωπικό του σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού, από το 2016 ως το 2019, με δικό του γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα, τι σόι στρατηγικό σχεδιασμό έκανε ο Τσίπρας με τον Καρανίκα είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο! Πάντως, κατά τον Καρανίκα, επρόκειτο για μια ακόμα «θυσία» υπέρ της Πατρίδος, αφού, όπως  είπε, έπαιρνε μόνο 1.200 ευρώ το μήνα (φτώχεια καταραμένη) ενώ στην προηγούμενη δουλειά του, σαν σερβιτόρος, έβγαζε περισσότερα.

Τα ίδια προσόντα αλλά και την εμπειρία του  Καρανίκα , φαίνεται ότι εκτίμησε και ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και  συνεργάστηκε μαζί του, για να κάνει η κυβέρνηση «και το τελευταίο βήμα ώστε η φαρμακευτική κάνναβη να είναι μαζί με τα υπόλοιπα ναρκωτικά φάρμακα που αγοράζει κάποιος νόμιμα από ένα ιδιωτικό φαρμακείο …»  και να δώσει  «ένα σήμα στην εγχώρια αγορά ότι φτιάχνεις επιτέλους πραγματική εγχώρια αγορά κάνναβης».

Η «μεγάλη αυτή συνεισφορά» του Καρανίκα επαινέθηκε και τονίστηκε  ΚΑΙ από το βήμα της βουλής, από τον Άδωνι Γεωργιάδη:

«Να αναγνωρίσουμε τη θετική συμβολή του  Ν. Καρανίκα».

Να την αναγνωρίσουμε κ. Γεωργιάδη. Γιατί να μην την αναγνωρίσουμε; Χαλάμε εμείς χατίρια; Άλλωστε, σε μια χώρα χρεωκοπημένη και βουλιαγμένη στα μνημόνια από σας και τους προκατόχους σας κι ένα λαό φτωχοποιημένο, εσείς, ως  κυβέρνηση, ασχολείστε με το να του δώσετε  (ως παρηγοριά;) «νόμιμη, φαρμακευτική κάναβη», με συνταγή γιατρού.  Δηλαδή, όπως σωστά είπε ο αγορητής του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου :

«Το κοινό χασίς βαφτίζεται φάρμακο και το επόμενο βήμα είναι να επιτραπεί και στην Ελλάδα η κυκλοφορία του χασίς ως φαρμάκου, με διάφορες δικαιολογίες». Ουσιαστικά πρόκειται για: «πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς, στην παρούσα φάση, προέχει η ανάγκη διοχέτευσης των συσσωρευμένων κεφαλαίων σε νέα πεδία δραστηριότητας, που μπορούν να προσφέρουν υψηλή κερδοφορία και αυτό, ακριβώς, υπηρετεί το παρόν σχέδιο νόμου».

Ωραία!  Όπως είπε κι ο ποιητής κάποτε:

«Ξεύρεις την γη όπου ανθεί
φαιδρά πορτοκαλέα
και κοκκινίζει η σταφυλή
και θάλλει η ελαία;
Ω! δεν την αγνοεί κανείς,
είναι η γη η Ελληνίς…»

Έτσι, δικαιώνεται ο προσοντούχος κι έμπειρος Καρανίκας και χιλιάδες Ελληνόπουλα άνεργα, παραπεταμένα, παραγνωρισμένα, ξενιτεμένα «σκίζουν» τα πτυχία τους, βλαστημώντας την ώρα και τη στιγμή που πίστεψαν κι επένδυσαν στην Γνώση, στην Παιδεία και στην Αξιοκρατία, αντί να πάρουν το δρόμο του Καρανίκα.

Οι δε αριστεροί ιδεολόγοι νεολαίοι (όσοι τουλάχιστον έχουν απομείνει) τσιμπιούνται δυνατά για να διαπιστώσουν ότι δεν βλέπουν εφιάλτη, μπροστά στο πρότυπο του «στρατευμένου νεολαίου της αριστεράς» που δίνει ο Καρανίκας αλλά και η αυτοαποκαλούμενη «αριστερά» και οι «ηγέτες» της, που έχουν σχέση με τις αριστερές ιδέες όσο «ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

Όσο για τους δεξιούς ψηφοφόρους ας θυμηθούν ότι το 2016, όταν διορίστηκε στο Μαξίμου ο Καρανίκας, η ΝΔ είχε ανακοινώσει:

«Είναι πολύ σοβαρό για μια χώρα, την ώρα που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα, ο πρωθυπουργός της να προχωρά σε ανεκδιήγητες επιλογές, διορίζοντας ως συμβούλους του, απίθανους ανθρώπους.

Περιμένουμε –εντός της ημέρας– την αποπομπή του κ. Καρανίκα».

Σήμερα, του ζητάνε συγγνώμη, συνεργάζονται μαζί του και τον εκθειάζουν στη βουλή.  «Πόση κωλοτούμπα πχιά»!

 Άντε, λοιπόν, και καλή τύχη, μάγκες! Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε! Τίποτε δεν είναι τυχαίο!

 

                                                                               

 

                                                                            

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας