Εργατικός Αγώνας

Ελληνικό και πράσινα ΣΥΡΙΖΑίικα άλογα

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Δεν πέσαμε κι από τα σύννεφα.

Επωλήθη και το Ελληνικό. Σιγά το νέο! Ποιος είχε αμφιβολία ότι και αυτό θα ήταν ένα «όχι» που άνετα έγινε «ναι»!

Ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ -αυτός μωρέ, που θα έκανε κουρελόχαρτο το μνημόνιο στο προαύλιο της βουλής- δίνει δωράκι άλλο ένα κομμάτι της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Χάριν της… ανάπτυξης!!

Αν δεν ήταν τόσο τραγικό θα μας έπιαναν τα γέλια με τις δικαιολογίες που εφευρέθηκαν από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ξεπούλημα.

Θα δοθεί -λέει -βάρος στο πολύ πράσινο, θα πήξουμε στο πράσινο. Κι ακόμα ότι η σύμβαση δε θα είναι τόσο κακή όσο θα ήταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Να είμαστε κι ευχαριστημένοι δηλαδή…

Επί της ουσίας ένα κομμάτι φιλέτο της παραλιακής πλέον θα αποδίδει τεράστια κέρδη στο ιδιωτικό κεφάλαιο, συγκεκριμένα στον όμιλο Λάτση.

Θα γεμίσουμε Mall, χαμός από Mall. Θα περπατάμε και θα πέφτουμε πάνω στα Mall. Της τρελής θα γίνεται από Mall…

Για να θυμηθούμε όμως.

Οι αγώνες που έγιναν πριν μερικά χρόνια από τους κατοίκους της περιοχής, από τις δημοτικές αρχές, ακόμη και από τους… ακτιβιστές του ΣΥΡΙΖΑ που λεονταρίζαν ανέξοδα πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, πήγαν στράφι – τώρα που από… ακτιβιστής ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση- μετά από τις υποδείξεις των δανειστών για πώληση και αξιοποίηση της τεράστιας Αττικής περιουσίας προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Αλλά ας επανέρθουμε στην ανάλυση της φερεγγυότητας αυτής της κυβέρνησης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική απατεωνιά του.

Χάιδεψε τα αυτιά του απεγνωσμένου κόσμου με ψεύτικα λόγια,. Έδειξε τα… στήθη του και μας είπε:

«Φτάνει πιά! Ως εδώ! Δε θα περάσουν οι εκβιασμοί του Σόιμπλε και της Μέρκελ».

«Η αριστερά είναι εδώ για να μην υποταχθεί και να αγωνιστεί για το μέλλον των παιδιών μας».

«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

«Η Ελπίδα έρχεται»!!!

Και άλλες τέτοιες μπαρούφες, για να μη χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά κουβέντα.

Το ίδιο πολιτικοί ψεύτες ήταν και οι προηγούμενοι για να είμαστε εξηγημένοι. Όμως, με τους «αριστερούς» που μας κυβερνάνε τώρα, όπως και να το κάνουμε το ψέμα ανάγεται σε επιστήμη.

Η προπαγάνδα τους όλον τον προηγούμενο καιρό ήταν απερίγραπτη, κάνοντας πλέον το ρημαγμένο κόσμο να βρίζει τους πάντες και τα πάντα.

Η απογοήτευση έχει χτυπήσει κόκκινο. Όσο για εκείνο το όραμα της αριστεράς, να ταυτίζεται πιά με το «όλοι τους είναι ίδιοι», βοηθώντας έτσι την καλλιέργεια της απαισιοδοξίας και της ισοπέδωσης, να ξεφυτρώνουν και να ριζώνουν δυστυχώς αντιδραστικές αντιλήψεις στις μάζες.

Ο μετεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σα να ήταν έτοιμος από καιρό.

Σα να είχε έτοιμο ολοκληρωμένο το σχέδιο για να συνεχιστεί το έγκλημα της μνημονιακής πολιτικής. Του υπερδανεισμού, της πώλησης της εθνικής περιουσίας, των αντιασφαλιστικών νόμων, των νέων αντεργατικών σχεδιασμών που ετοιμάζονται να γίνουν νόμος του κράτους.

Κι αν το Ελληνικό σε λίγο, θα περάσει στα χέρια κεφαλαιοκράτη, θα ετοιμάζεται σιγά – σιγά το επόμενο φιλετάκι για να σερβιριστεί και να χορτάσει το στομάχι κάποιου άλλου… γερακιού.

Και τα ψέματα θα συνεχίζονται… Και το άσπρο θα γίνεται μαύρο… Και θα μας κάνουν να νιώθουμε χαζοί, επιχειρηματολογώντας με λέξεις κάλπικες μέχρι το μεδούλι τους.

Και δε θα ιδρώνει το αυτί κανενός υπουργού και κανενός βουλευτή.

Και θα πίνουν το ένα depon μετά το άλλο γιατί θα τους πιάνει πονοκέφαλος όταν ψηφίζουν στη βουλή τις ψευτιές τους που θα τις κάνουν νόμους του κράτους τους.

Και, κυρίως, όταν τα κάνουν όλα αυτά, θα ξεπηδούν πράσινα άλογα από τους απέραντους κήπους του Ελληνικού!…

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας