Εργατικός Αγώνας

Σχετικά με την επίσκεψη ενός ανεπιθύμητου πρωθυπουργού…

της Μαριάννας Κραουνάκη.

«Σήμερα η Κυβέρνηση της «αριστεράς» παραδίδει το σκοπευτήριο στον Ελληνικό Λαό»…. γράφουν τα φυλλάδια που μοιράστηκαν στην πόλη της Καισαριανής….

Γελάει και ο κάθε πικραμένος Καισαριανιώτης. Για να παραδόσεις κάτι θα πρέπει να σου ανήκει κιόλας.

Το Σκοπευτήριο ο Καισαριανιώτικος Λαός το έχει κατακτήσει με τους Αγώνες του εδώ και 37 χρόνια, οι Δήμαρχοι της πόλης σέρνονται στα δικαστήρια πολλά έτη.

Για την ιστορία, την ίδια τροπολογία είχε ψηφίσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί Τσοβόλα. Παραχωρούσε στον ΟΣΚ και στο Ελληνικό Δημόσιο το χώρο. Η Σκοπευτική προσέφυγε στα δικαστήρια, πρόσβαλε το νόμο ως αντισυνταγματικό και μετά από πολύχρονη διαμάχη, εκδόθηκε απόφαση το 2001 με την οποία κρίθηκε το άρθρο 50 του ν. 1731/1987 αντισυνταγματικό, με αποτέλεσμα η κυριότητα να επιστρέψει στη Σκοπευτική. Όλα τα αστικά δικαστήρια, από τότε, την αναγνωρίζουν ως ιδιοκτήτρια.

Το 2005 η ίδια εταιρεία ζήτησε να αποδεσμευτούν και τα 16 στρέμματα τα οποία είχαν χαρακτηριστεί από τον ΟΣΚ ως ανέγερση σχολικών κτηρίων. Αποτέλεσμα, τι ακριβώς παραχωρεί στο Λαό ο Πρωθυπουργός; Μήπως αυτή η τροπολογία είναι ξέπλυμα απέναντι στα υπόλοιπα που ξεπουλάει; Το Σκοπευτήριο ο Καισαριανιώτικος λαός το έχει καταλάβει με τους αγώνες του. Επιτέλους σταματήστε να ταράζετε τους νεκρούς με τη παρουσία σας… Ο πρωθυπουργός του ξεπουλήματος και των μνημονίων δεν έχει καμία θέση στον Ιερό Χώρο.

Ο επίλογος θα είναι κάτι που διάβασα στο fb από τον Nikos Skoplakis: «Ο μικρός Λυκουρίνος, ο Αντρέας, σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του για να σταθεί καλύτερα στον τοίχο, μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Τι δουλειά έχετε να ταράζετε την σιωπή και να βρωμίζετε την αλήθεια εκείνων που είχαν από πολύ νωρίς αποφασίσει πως είναι ακατάλληλοι για πρωθυπουργοί και μεταρρυθμιστές υπό την αιγίδα του εγχώριου και του ξένου δυνάστη;».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας