Εργατικός Αγώνας

Νέα «επεισόδια» στο σήριαλ του «Noor 1»

Γράφει ο Αμετανόητος.

Ο Ιούλιος βρήκε τη χώρα στον αστερισμό της διαπλοκής, της μάχης επιχειρηματικών συμφερόντων ημινόμιμων και παράνομων «επιχειρήσεων» κι όλα αυτά με έντονη την οσμή της διαφθοράς αρκετών κυβερνητικών παραγόντων.

Πέρα από τον καύσωνα, τις πυρκαγιές και τα γυμνά «ρεπορτάζ» στις παραλίες, τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχουν βρει θέμα συζήτησης τα καμώματα του δεξιού αντιπρόεδρου μιας κατά τα άλλα «αριστερής» κυβέρνησης σχετικά με μια υπόθεση ναρκωτικών όπου εμπλέκονται ισοβίτες, υπουργοί, επιχειρηματίες, λιμενικοί και εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τις καταγγελίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος Πάνος Καμμένος έχει τακτικότατη επικοινωνία με τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη. Να υπενθυμίσουμε πως ο Γιαννουσάκης αρχικά προσπάθησε να εμπλέξει στην υπόθεση τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά αργότερα ισχυρίστηκε πως η ενοχοποίηση Μαρινάκη έγινε καθ΄υπόδειξιν του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη ο οποίος –σύμφωνα με τον ισοβίτη- λειτουργούσε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ειδικά του Π. Καμμένου. Το «αστυνομικό ρεπορτάζ» μιλά για επικοινωνίες Καμμένου με τον ισοβίτη ενώ η υπόθεση «χόντρυνε» όταν υπήρξαν αναφορές πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντωνής δέχτηκε τηλεφώνημα από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα την ώρα που εκείνη βρισκόταν στο κελί του Μ. Γιαννουσάκη, υπονοώντας ευθέως την εμπλοκή του (και κατ’ επέκτασιν της εκτελεστικής εξουασίας) σε εκκρεμή υπόθεση της δικαστικής εξουσίας.

Η συνέχεια λίγο πολύ αναμενόμενη: Επερωτήσεις στη βουλή από τη ΝΔ για το ρόλο Καμμένου-Κοντωνή, θριαμβευτικές δηλώσεις Μαρινάκη πως «η σκευωρία» κατέπεσε, η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζει τους εμπλεκόμενους υπουργούς ενώ η αντιπολίτευση όλων των τάσεων και των αποχρώσεων κατηγορεί την κυβέρνηση για επεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης. Η υπόθεση έχει όλα όσα οφείλει να περιλαμβάνει ένα καλό αστυνομικό βιβλίο σαν εκείνα που διαβάζουν οι λουόμενοι στις παραλίες «για να ξεχνιούνται». Γιατί ως τέτοια θέλουν να τη χρησιμοποιούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση: ως μέσο αποπροσανατολισμού του λαού από τα σοβαρότατα προβλήματα του.

Ας μη σπεύσει κανείς να μας αποδώσει υποτίμηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται 2,1 τόνοι ηρωίνης που προοριζόταν να δηλητηριάσουν τα παιδιά της εργατικής τάξης. Η ειρωνική μας διάθεση δεν αφορά τη σπουδαιότητα της υπόθεσης αλλά την προχειρότητα και τον ύποπτο τρόπο που τη χειρίζονται τα κόμματα στο κοινοβούλιο.

Σε οποιαδήποτε χώρα και μόνο το ενδεχόμενο εμπλοκής υπουργών, επιχειρηματιών, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας σε υπόθεση διαφθοράς και ναρκωτικών θα επέφερε κάποιες παραιτήσεις και εξεταστικές επιτροπές μόνο και μόνο για να αποτινάξει από πάνω του ο αστικός κόσμος το στίγμα της διαφθοράς. Και φυσικά, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν θα βρίσκονταν στη θέση του, θα είχαν παραιτηθεί ή προσωρινά απομακρυνθεί.

Και βέβαια κανένας λόγος δε γίνεται για τον ακήρυχτο πόλεμο των επιχειρηματιών που μαίνεται στο παρασκήνιο σε κάθε τομέα (ΜΜΕ, λιμάνια, έργα κλπ). Ούτε βέβαια για την εμπλοκή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης οι οποίες έχουν διαλέξει στρατόπεδα.

Αντίθετα, εδώ όλα συνεχίζονται κανονικά κάτω από το φόβο όλων να μην χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία και επισπευστούν οι εκλογές που δεν συμφέρουν τούτη τη στιγμή κανένα πολιτικό κόμμα.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως το σήριαλ του «Noor 1» θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική κοινοβουλευτική σαιζόν και θα συνεχίζει να δηλητηριάζει την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου τόσο αποτελεσματικά όσο θα το έκαναν και οι 2,1 τόνοι ηρωίνης που κατασχέθηκαν.

Εκτός κι αν ο λαϊκός παράγοντας πάψει να είναι ο παθητικός «χρήστης» ψεύτικων ονείρων και κίβδηλων υποσχέσεων και τους χαλάσει το παιχνίδι.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας