Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Κοινωνία

Εδώ και μια εβδομάδα το κέντρο της πόλης στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας.

Το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλει προγραμματισμένες  συνεδριάσεις και, όταν τις πραγματοποιεί, χρειάζεται… αστυνομική προστασία. Για να δώσει συνέντευξη Τύπου, επιλέγει μια αίθουσα πολλά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας (το κτίριο της ΕΣΗΕΑ) και από το φόβο των… Ιουδαίων χρησιμοποιεί face control για τους δημοσιογράφους που θα προσέλθουν στη συνέντευξη.

Περισσότερα...

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Είναι γνωστά τα πολύ σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, εδώ και λίγες ημέρες, στο Α' Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Ομάδα τραμπούκων νεοναζί, με την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, επιχείρησαν δια της βίας και εισέβαλαν τελικά στο προαύλιο του σχολείου, την ώρα που γονείς και δάσκαλοι, συζητούσαν για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Περισσότερα...

Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.

Περισσότερα...

Ένα κείμενο αφιερωμένο στους ανθρώπους που αρνούνται να πληρώνουν για όσους "δεν έχουν να φάνε, ειδικά για αυτούς που δεν είναι Έλληνες". Για εκείνους που δεν χωράνε πουθενά.

Γράφει ο Χρήστος Δεμέτης.

Περισσότερα...

Επισημοποιήθηκε το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στην ιδιωτική κερδοσκοπία μετά την υπογραφή του Memorandum of Understanding (MoU) ή Μνημονίου Συνεννόησης επί το ελληνικότερον αμάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη Lamda Development του Λάτση και των συνεταίρων του.

Τα «τριάκοντα αργύρια» του ξεπουλήματος θα φτάσουν στα 915 εκατομμύρια ευρώ που συνοδεύονται με ένα «bonus»: την υπόσχεση της εκταμίευσης της δόσης των 7,2 δις ευρώ από τους «εταίρους» που έβαλαν ως προαπαιτούμενο τη μεταβίβαση του Ελληνικού στους ιδιώτες.

Περισσότερα...

IMAGE Περί θρησκείας, αριστείας και υπαλληλίας…
Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017
Γράφει ο Στωικός. Φτάνει πια η κοροϊδία, η δημαγωγία, ο εμπαιγμός. Από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ και οι…. «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που σφαγιάζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ισοπεδώνει τις συντάξεις... >>>>>>