Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Κοινωνία

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυροειδής.

Όλα τα ταμ-ταμ της ζούγκλας

χτυπούν μέσα στο αίμα μου.

Όλα τ’ άγρια και φλογερά φεγγάρια

της Αφρικής

λάμπουν μέσα στα βάθη

της ψυχής μου.

Φοβούμαι αυτόν τον πολιτισμό,

τον τόσο σκληρό,

τον τόσο δυνατό,

τον τόσο κρύο.

(Λάνγκστον Χιουζ)

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Το ατυχές γεγονός του θανατηφόρου τροχαίου στο Αίγιο με θύμα 17χρονο και κύριο υπεύθυνο του δυστυχήματος 20χρονο Ρομά ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν κάποιες αντιδράσεις που περιείχαν ακραίες θέσεις για να μην πω ρατσιστικές απέναντι σε αυτή τη κατηγορία πολιτών με την οποία -είτε το θέλουμε είτε όχι- ζούμε μαζί τους στην ίδια πόλη.

Περισσότερα...

Από το Σεπτέμβρη αναμένονται μειώσεις ή ακόμα και κατάργηση επιδομάτων, όπως προβλέπει η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εκπροσώπων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών

Σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για την προώθηση αλλαγών στο σύστημα προνοιακών και αναπηρικών παροχών, με αναδιάταξη των διαθέσιμων πόρων, θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα και θα πρέπει να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2018, όπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές.

Περισσότερα...

Εδώ και μια εβδομάδα το κέντρο της πόλης στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας.

Το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλει προγραμματισμένες  συνεδριάσεις και, όταν τις πραγματοποιεί, χρειάζεται… αστυνομική προστασία. Για να δώσει συνέντευξη Τύπου, επιλέγει μια αίθουσα πολλά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας (το κτίριο της ΕΣΗΕΑ) και από το φόβο των… Ιουδαίων χρησιμοποιεί face control για τους δημοσιογράφους που θα προσέλθουν στη συνέντευξη.

Περισσότερα...

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Είναι γνωστά τα πολύ σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, εδώ και λίγες ημέρες, στο Α' Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Ομάδα τραμπούκων νεοναζί, με την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, επιχείρησαν δια της βίας και εισέβαλαν τελικά στο προαύλιο του σχολείου, την ώρα που γονείς και δάσκαλοι, συζητούσαν για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Περισσότερα...

IMAGE Hem Guanyat!
Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017
Γράφει ο Αμετανόητος. Η πρώτη μέρα του Οκτώβρη στην Ιβηρική χερσόνησο απέδειξε με τον πιο ηχηρό και συνάμα δραματικό τόνο πως η Καταλονία είναι «un país sota ocupació espanyola», δηλαδή μια χώρα υπό κατοχή από το ισπανικό κράτος του οποίου οι δυνάμεις... >>>>>>