Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Κοινωνία

Του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου.

...Το παιδί δεν κοίταζε πουθενά, δεν έβγαζε κανέναν ήχο. Έμοιαζε σαν κομμένο από τη ζωή, σαν κλεισμένο στον κόσμο του. Οι μύες του κρεμόντουσαν, το κάνανε γελοίο. Μαύροι μεγάλοι κύκλοι κάτω απο τα μάτια του σκοτεινιάζανε το βλέμμα. Η απουσία οποιασδήποτε έκφρασης απο το πρόσωπό του ήταν τρομαχτική. Θα έλεγες πως τίποτα δεν υπήρχε γύρω του, κανείς, ούτε ο ίδιος του ο εαυτός...

(Mira Rothenberg, Παιδιά με πέτρινα μάτια)

Περισσότερα...

Για άλλη μια φορά άνθρωποι από τις πιο φτωχές περιοχές πλήττονται! Στη Δυτική Αττική είκοσι ένας άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ένας ακόμη αγνοείται, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι τραυματίες.

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φονική καταστροφή που έχει κοστίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Περισσότερα...

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Το ίδιο το θέμα «Η σημασία της Οκτωβριανής Επανάστασης στο σήμερα» κέντριζε το ενδιαφέρον για την εκδήλωση αυτή.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Αναβρασμός επικρατεί στην Αιγιάλεια για τα εξοντωτικά διόδια που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια με την ας πούμε ολοκλήρωση (υπάρχουν ακόμα μεγάλα τμήματα που γίνονται έργα) της Ολυμπίας οδού.

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυροειδής.

Όλα τα ταμ-ταμ της ζούγκλας

χτυπούν μέσα στο αίμα μου.

Όλα τ’ άγρια και φλογερά φεγγάρια

της Αφρικής

λάμπουν μέσα στα βάθη

της ψυχής μου.

Φοβούμαι αυτόν τον πολιτισμό,

τον τόσο σκληρό,

τον τόσο δυνατό,

τον τόσο κρύο.

(Λάνγκστον Χιουζ)

Περισσότερα...

IMAGE Πού συμμετέχεις άνθρωπέ μου;
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Είκοσι ημέρες τώρα, ίσως και λίγο παραπάνω, η χώρα “δονείται” από τον παλμό του κάθε είδους “Μακεδονομάχου”. Σα να είναι καρναβαλική περίοδος, φουστανελάδες του '21, βρακοφόροι Κρητικοί, Μεγαλέξανδροι με σάρισες στα... >>>>>>