Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Νεολαία

Από την ανάληψη των καθηκόντων της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπιασε το νήμα της αντιλαϊκής επίθεσης, από όπου το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε σε νέο γύρο κλιμάκωσης αυτής της επίθεσης. Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο τοποθετείται και η κατάργηση της νομικής προστασίας του πανεπιστημιακού ασύλου μες το κατακαλόκαιρο. Όπως και μια σειρά αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που πέρασαν τέτοια χρονική στιγμή στο παρελθόν με απώτερο σκοπό τη σιγή νεκροταφείου, μιας και οι περισσότεροι φοιτητές εκείνη την περίοδο είτε βρίσκονταν σε διακοπές, είτε εργάζονταν ως εποχικοί.

Περισσότερα...

Γράφει ο Διονύσης Προκοπίου.

Στις 24 Μάη πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Το πρώτο χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι ότι πέρασε σχεδόν απαρατήρητη αυτή η διαδικασία και απλά καταγράφηκε στα ψιλά ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ως γεγονός άνευ σημασίας. Και δυστυχώς πρόκειται για γεγονός, όχι άνευ σημασίας αλλά παγίωσης μιας αρνητικής διάστασης υπό την έννοια ότι η συμμετοχή φέτος σ’ αυτές τις εκλογές ήταν ακόμα περισσότερο μειωμένη και σε σχέση με πέρυσι αλλά και σε σχέση με το σύνολο των φοιτητών και σπουδαστών.

Περισσότερα...

Γράφει ο Πλάτωνας Κρητικός

Πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες (18-21/12), λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τις εργασίες του το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Ένα Συνέδριο που πρόκειται να καταγραφεί στην ιστορία της ΚΝΕ και του νεολαιίστικου κινήματος ως συνέδριο σταθμός. Όχι όμως για τη συμβολή του στην ανάταση και την αγωνιστική προοπτική του κινήματος της νεολαίας, αλλά ως το συνέδριο που ολοκλήρωσε την ανατροπή του χαρακτήρα της ΚΝΕ και του ρόλου της στη νεολαία και το κίνημά της. Ως το συνέδριο που σφράγισε με τις αποφάσεις του το διαζύγιο του ΚΚΕ με την ιστορία του στη δράση για το κέρδισμα της νέας γενιάς με τον κομμουνισμό, την εγκατάλειψη της προσπάθειας του η νεολαία να συμβάλει όσο αποφασιστικά της πρέπει και της αξίζει στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Περισσότερα...

Περιμένοντας… την επανάσταση που θα ’ρθει

Γράφει ο Πλάτωνας Κρητικός

Το Δεκέμβρη του 2014 θα πραγματοποιηθεί το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Ο κύκλος της μετάλλαξης της ΚΝΕ, η οποία ακολουθεί την αντίστοιχη μετάλλαξη του ΚΚΕ - το οποίο επιδιώκει να είναι ότι είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, αλλά συνεχώς απομακρύνεται απ’ αυτό το στόχο με ολέθριες συνέπειες για την εργατική τάξη και το λαό - ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Περισσότερα...

IMAGE Ιδρυτική συνέλευση του Συντονισμού στην Πάτρα
Ο Συντονισμός διαλόγου και δράσης κομμουνιστικών δυνάμεων της Πάτρας πραγματοποιεί ιδρυτική συνέλευση την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. >>>>>>

IMAGE Η Ντανιέλα Καράσκο δεν είναι πια εδώ
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
Γράφει η Γιάννα Κουκά. Η μίμος δεν είναι πια στους δρόμους. Η μίμος δεν είναι πια εδώ. Η καλλιτέχνις του δρόμου πέθανε από ασφυξία. Η μίμος που γυρνούσε στις διαδηλώσεις δολοφονήθηκε. Βρέθηκε κρεμασμένη από χειροπέδες σ' ένα φράκτη ενός πάρκου. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ