Εργατικός Αγώνας

Ανασύρουν νεκρούς από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας

Εν μέσω πιέσεων για αποδοχή πρότασης κομμένης και ραμμένης στα μέτρα των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ, συμφωνήθηκε για σήμερα το πρωί 12ωρη παύση του πυρός στη Γάζα μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, η οποία ξεκίνησε από τις 8:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας). Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ απέρριψε τη λεγόμενη πρόταση εκεχειρίας του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, λίγο προτού τεθεί σε ισχύ η προσωρινή εκεχειρία, 18 Παλαιστίνιοι από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού, ενώ άλλα 35 πτώματα ανασύρθηκαν από ερείπια στην Λωρίδα της Γάζας σήμερα το πρωί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι 18 μέλη της οικογένειας αλ Νάτζαρ ήταν παγιδευμένα στο σπίτι τους στο χωριό Κούζαα ανατολικά του Χαν Γιουνές από την Πέμπτη και ότι πολλά ακόμη έχουν τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό.

Ο απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της ισραηλινής επέμβασης στις 8 Ιουλίου ξεπερνάει τους 900.

Οι συγκρούσεις στη Γάζα έχουν επιπτώσεις και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Στη διάρκεια της χθεσινής «ημέρας οργής», την οποία είχαν κηρύξει οι κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις για να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή στρατιωτική επέμβαση στη Γάζα, τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

Η Unicef έκανε λόγο χθες Παρασκευή για «τουλάχιστον 192» παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την επέμβαση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Επίσης η UNRWA, αναφέρει ότι 160.000 πρόσφυγες έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις της, δηλαδή το 10% το πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα.

Στο μεταξύ ξεκίνησε στο Παρίσι η διεθνής σύνοδος για τη Μέση Ανατολή, στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία και το Κατάρ, με στόχο «η προσπάθεια επίτευξης μίας εκεχειρίας διαρκείας στη Γάζα»

Να θυμίσουμε βέβαια, πως όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες γίνονται με εκβιαστικό τρόπο ώστε να δεχθεί η Χαμάς τα τετελεσμένα με το Ισραήλ να αρνείται να δεχθεί την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής και να υπάρχει άρση του αποκλεισμού.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας