Εργατικός Αγώνας

Σιδερόφρακτη πόλη η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

ΜΑΤ, προσαγωγές, συλλήψεις και εισαγγελείς είναι αυτά που κυριαρχούν στην Θεσσαλονίκη από σήμερα λόγω ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνω από 3.500 αστυνομικοί βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας, ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό που κινητοποιείται.
Οι διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες ξεκίνησαν σήμερα με τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους, οι όποιοι διαδήλωσαν νωρίτερα έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Την «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων πήραν οι ένστολοι το απόγευμα της Παρασκευής, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία, πιθανότατα, προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια ώρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.
Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» όπως λένε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.
Σύμφωνα με το προγραμματισμό τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα ξεκινήσουν στις 10:30 π.μ με ομιλία του Α. Σαμαρά στο συνεδριακό κέντρο.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας