Εργατικός Αγώνας

Διαδήλωσαν ενάντια στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Η πρώτη Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα ξεκίνησε με ηχηρή απάντηση των εμποροϋπαλλήλων χθες, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο κλάδος ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης.

Εργαζόμενοι και μικρέμποροι, προχώρησαν στις κινητοποιήσεις στις 10 περιοχές όπου ξεκίνησε η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση μέσω της υπουργικής απόφασης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

 Είναι προφανές, πως με όχημα τις «ελεύθερες Κυριακές» θα σβήσουν από τον χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι το μέτρο αυτό, θα οδηγήσει από την μια στην πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ενώ από την άλλη θα μαζικοποιήσει τα λουκέτα στα μικρομάγαζα.

Πορεία στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε την Κυριακή η Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας, μπροστά σε επτά μεγάλα, κυρίως, καταστήματα, που παρέμεναν ανοικτά.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΠΑΜΕ) με κινητοποίηση που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Καπνικαρέας ενώ ακολούθησε πορεία στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Ερμού αλλά και στους γύρω δρόμους.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους καταστημάτων που επιχείρησαν να λειτουργήσουν. Τα περισσότερα, πάντως, καταστήματα της περιοχής ήταν κλειστά.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας