Εργατικός Αγώνας

Σφαγιασμός αμάχων και στο βάθος σύρραξη

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην Λωρίδα της Γάζας, με τους Ισραηλινούς φονιάδες να σφυροκοπούν από αέρος, έχοντας αφήσει πίσω τους μέχρι σήμερα, 203 Παλαιστίνιους νεκρούς (αμάχους σε ποσοστό 80%).

 

Χθες την νύχτα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις οικίες στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Τα μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν συγκεκριμένα στην πόλη της Γάζας το σπίτι του Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ, το οποίο όμως ήταν κενό την ώρα εκείνη όπως και το σπίτι του Μπάσεμ Νάιμ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους 100.000 κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους

Προκλητικός ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πριν λίγες μέρες ανέφερε «ότι η Χαμάς φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τους αμάχους που σκοτώνονται ή τραυματίζονται στη Γάζα». Όμως, οι δηλώσεις του φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες εκτιμήσεις, οι επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες μικρής ισχύος, έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ισραηλινού, την ίδια ώρα που η γενοκτονία από το Ισραήλ συνεχίζεται, με εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστίνιους και χιλιάδες τραυματίες .

Οι τελευταίες ενδείξεις της επιθετικότητας δείχνουν ότι πρόκειται να ακολουθήσει μαζική επίθεση. Το Ισραήλ προς το παρόν δεν έχει πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση, αν και ο στρατός έχει αναπτύξει στρατεύματα πεζικού και άρματα πέριξ της Γάζας, κινητοποιώντας 40.000 εφέδρους.

«Αιγυπτιακή πρόταση» υπέρ του ιμπεριαλισμού

Το Ισραήλ δήλωσε χθες ότι δεν έχει «άλλη επιλογή» παρά να εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τη Χαμάς. «Μια διπλωματική λύση θα ήταν καλύτερη, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχθήκαμε την αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας. Ωστόσο η Χαμάς δεν μας άφησε άλλη επιλογή παρά να εντείνουμε την εκστρατεία μας εναντίον της», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως βέβαια δείχνουν τα πράγματα, η συγκεκριμένη πρόταση από μεριάς Καΐρου σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε εκεχειρία, καθώς ενισχύει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Ισραήλ. Σύμφωνα λοιπόν με τη Χαμάς, καμιά εκεχειρία δεν μπορεί να εξεταστεί χωρίς να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί , να τεθεί οριστικό τέλος στον αποκλεισμό της Γάζας, να ανοίξει και πάλι το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο και την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας