Εργατικός Αγώνας

Σκορπίζει τον θάνατο η χερσαία επίθεση στη Γάζα

Στους 258 αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, μετά την χερσαία εισβολή των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Εκρήξεις φώτισαν τον ουρανό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κάτοικοι σε αρκετές περιοχές αυτής της πυκνοκατοικημένης λωρίδας, όπου ζουν 1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι, δήλωσαν πως είδαν μικρούς αριθμούς ισραηλινών αρμάτων μάχης να έχουν διασχίσει τα σύνορα από το Ισραήλ.

 

 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κούντρα, μεταξύ των έξι τελευταίων νεκρών Παλαιστινίων, τέσσερις προέρχονταν από την ίδια οικογένεια του Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα της Γάζας. Δύο άλλοι βρήκαν το θάνατο στο Μπέιτ Χανούν, στο βορρά.

Αργά χθες το βράδυ δήλωση από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρεται πως έδωσε διαταγές να καταστραφούν σήραγγες που χρησιμοποιούν μαχητές για να διεισδύσουν στο Ισραήλ και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το Ισραήλ δεν διεξάγει την επίθεση για να ανατρέψει την Χαμάς.

 

Χαμάς: «Η επίθεση δεν μας τρομάζει»

Η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε απόψε θα έχει «φοβερές συνέπειες», προειδοποίησε η Χαμάς.

Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θυλάκου αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι

Σύμφωνα με μια πηγή της παλαιστινιακής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα της στη Γάζα, 80% των θυμάτων είναι άμαχοι.

Περίπου 1.920 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης τραυματισθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης αντιποίνων στις 8 Ιουλίου.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας