Εργατικός Αγώνας

Βομβάρδισαν νοσοκομείο οι Ισραηλινοί μακελάρηδες

Ποτάμι αίματος ρέει τις τελευταίες μέρες στη Λωρίδα της Γάζας και ειδικά μετά την χερσαία επίθεση των ισραηλινών στρατευμάτων. Σύμφωνα με το τελευταίο υπολογισμό ο αριθμός των νεκρών ξεπερνάει τους 500 και οι τραυματίες τους 3.000.

Στην περιοχή πραγματοποιείται μακελειό αμάχων δίχως έλεος, ενώ στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών μπαίνουν πλέον και τα νοσοκομεία!

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα τον Άσραφ αλ Κούντρα, ισραηλινό άρμα μάχης έριξε οβίδα εναντίον ενός νοσοκομείου στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Από την οβίδα χτυπήθηκε ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου των Μαρτύρων αλ Άκσα στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Από την επίθεση των ισραηλινών φονιάδων σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60.

Άλλες οβίδες έπεσαν γύρω από το νοσοκομείο, πρόσθεσε ο Κούντρα, ενώ παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών από το νοσοκομείον αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.

 

 

Σήμερα, άλλοι 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 45 πτώματα από τα συντρίμμια, κυρίως στη Σατζάγια η οποία βομβαρδίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 73 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών, Άσραφ αλ Κούντρα.

Μεταξύ των θυμάτων από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας είναι ένα ζευγάρι και τα επτά παιδιά του που σκοτώθηκαν κοντά στη Ράφα, στα νότια, είπε ο αλ Κούντρα

Γενική απεργία στην Δυτική όχθη

Μαζική απάντηση με γενική απεργία δόθηκε σήμερα στην Δυτική όχθη. Η απόφαση αυτή ήρθε από τα συνδικάτα ως αντίδραση στους 140 νεκρούς από τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς.

Σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, τα καταστήματα, οι αγορές και τα δημόσια κτίρια δεν άνοιξαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους ης Γάζας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και διαδηλώσεις σε ολόκληρο το παλαιστινιακό έδαφος μετά τις 21:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού.

Όπως αναφέρουν πάντως οι δημοσιογράφοι του Γαλικού Πρακτορείου, η χθεσινή μέρα ήταν η πιο αιματηρή, από τότε που άρχισε η ισραηλινή επίθεση εναντίον του λαού της Παλαιστίνης

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας