Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Πολιτική

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Κάτω από τις σεισμικές δονήσεις στο Ευρωενωσιακό οικοδόμημα, που προκάλεσε το brexit, τα αποτελέσματα σειράς δημοψηφισμάτων, μεταξύ αυτών στην Ελλάδα και την Ιταλία, τα αποτελέσματα εκλογών σε διάφορες χώρες και η αβεβαιότητα για την έκβαση των επομένων σε Γαλλία και Γερμανία, οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές ηγεσίες προώθησαν τα μέτρα που από καιρό σχεδίασαν.

Περισσότερα...

Γράφει ο Χάρης Γιαννούλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, που δημοσιεύεται στο Ριζοσπάστη 19/3/2017, η επιτροπή δημόσιου προσυνεδριακού διαλόγου πάνω στις θέσεις για το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, παρέλαβε εμπρόθεσμα 290 άρθρα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.

Οι Έλληνες, είναι ένας πολιτικοποιημένος λαός, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στους μεγάλους και μικρούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες σε όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Σε σχέση μάλιστα με τις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, όπου μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, επικράτησε η σοσιαλδημοκρατία και η πολιτική κίνηση των μαζών μπήκε επί δεκαετίες στην κατάψυξη, η διαφορά έμοιαζε χαώδης.

Περισσότερα...

Ένα από τα ζητήματα που αναδείχτηκαν στον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο για το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ και συνολικά στις προσυνεδριακές διαδικασίες είναι το ζήτημα της πιθανής εμπλοκής της χώρας σε πόλεμο και η στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ. Στο θέμα αυτό εκφράστηκαν μεγάλες επιφυλάξεις ως και κάθετες διαφωνίες. Δυο βασικές πλευρές απασχόλησαν. Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και σε ενδεχόμενο πόλεμο και η σχέση του πολέμου με την δημιουργία επαναστατικής κατάστασης και τη δυνατότητα επανάστασης.

Περισσότερα...

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.

Ένας αναστεναγμός ανακούφισης ακούστηκε σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ολλανδικών εκλογών την Τετάρτη 15/3 και την επικράτηση του κόμματος του σημερινού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Περισσότερα...

IMAGE «Καρόσι»: θάνατος από εξαντλητική εργασία
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στις ημέρες μας κυριαρχεί ο απάνθρωπος και στυγνός καπιταλισμός. Δεν κομίζει κανείς κάτι καινούργιο λέγοντάς το. Κι όπως ξέρουμε στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς κυριαρχεί η ανεργία. Το δικαίωμα στην εργασία δηλαδή... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ