Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Πολιτική

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.

Έχουν περάσει ήδη 2,5 χρόνια από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και η δεινή θέση των λαϊκών στρωμάτων πάει χέρι - χέρι με την απογοήτευση που προκάλεσε η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στα μνημονιακά δεδομένα. Το κόμμα αυτό έχει καταστεί σήμερα ο κύριος μοχλός υλοποίησης του βάρβαρου προγράμματος «προσαρμογής» και «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομίας που έχει τσακίσει την ραχοκοκαλιά των λαϊκών στρωμάτων, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως πειθήνιο όργανο στα χέρια του ευρωατλανικού ιμπεριαλιστικού παράγοντα μετατροπής της χώρας σε ένα άθλιο προτεκτοράτο στο άκρο της βαλκανικής χερσονήσου.

Περισσότερα...

1.  Η… «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

Πρόσφατα στις 1/8 το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Αθήνας καταδίκασε τον Α. Γεωργίου πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση που αφορούσε την παραποίηση στοιχείων της υπηρεσίας με στόχο την διόγκωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού για το 2009, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να έρθει στη χώρα το ΔΝΤ και η τρόικα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Από καιρό, κυρίως όμως μετά την έξοδο στις αγορές, η κυβέρνηση θριαμβολογεί σε όλους τους τόνους με στόχο, απ’ ότι φαίνεται, να το εμπεδώσουμε καλύτερα και γρηγορότερα. «Η επιτυχία που σημείωσε στην αγορά, η έκδοση του ομολόγου δείχνει ακριβώς την μεγάλη πρόοδο της χώρας, την εμπιστοσύνη των αγορών στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και φυσικά στην κυβέρνηση. Αυτό έδειξε η μεγάλη ανταπόκριση των αγορών. Η χώρα βαδίζει προς την κανονικότητα, απαλλάσσεται οριστικά από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018» και αυτό οφείλεται στην σταθερή και επιτυχημένη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα...

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.

Στη σκανδαλολογία κινείται η ζωή της χώρας, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Από τη στιγμή που και τα δύο αυτά κόμματα –αλλά και το σύνολο των άλλων κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή– έχουν κοινή στρατηγική πλεύση –την πάση θυσία παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και το Ευρώ, επιλογή η οποία τα έχει οδηγήσει στην εφαρμογή σκληρών, αδυσώπητων εγκληματικών πολιτικών σε βάρος του λαϊκού παράγοντα– επιδιώκουν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στο προσφιλές γι’ αυτά, πεδίο της σκανδαλολογίας.

Περισσότερα...

IMAGE Περί θρησκείας, αριστείας και υπαλληλίας…
Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017
Γράφει ο Στωικός. Φτάνει πια η κοροϊδία, η δημαγωγία, ο εμπαιγμός. Από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ και οι…. «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που σφαγιάζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ισοπεδώνει τις συντάξεις... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ