Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Πολιτική

Το πολυσυζητημένο Γιούρογκρουπ της 20ης Φλεβάρη ολοκληρώθηκε χωρίς οριστική συμφωνία, αλλά μόνο ένα γενικό περίγραμμα που περιέχει κυρίως τα επώδυνα μέτρα και δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να διαχειριστεί πολιτικά τα συμβιβασμό της και την αποδοχή επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων, παρά την κόκκινη γραμμή που υποτίθεται είχε χαράξει και σύμφωνα με την οποία δεν θα ψήφιζε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

Περισσότερα...

Του Στέλιου Στυλιανού.

Στον τελευταίο σχολιασμό της κυπριακής επικαιρότητας από τις στήλες του Εργατικού Αγώνα1, είχαμε καταλήξει με την επισήμανση πως «στην Κύπρο όλο και περισσότεροι προοδευτικοί κύκλοι πιστεύουν πως είναι η ώρα για κορύφωση της δράσης» για λύση του Κυπριακού, αλλά και πως «την ίδια ετοιμότητα για ένα τελικό ξεκαθάρισμα φαίνεται να επιδεικνύει και το αντίπαλο δέος», το εθνικιστικό κατεστημένο του τόπου.

Περισσότερα...

Όσο τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα φέρει νέα μέτρα δισεκατομμυρίων που θα φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όσο η λαϊκή δυσαρέσκεια μεγαλώνει και παράλληλα μεγαλώνει το ρεύμα της αντίθεσης προς το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο η παραπλανητική προπαγάνδα και η διαστρέβλωση και μαζί οι εκβιασμοί του λαού θα γίνεται πιο ξετσίπωτη και χυδαία.

Περισσότερα...

Γράφει ο Ζήσιμος Βαφίδης.

Στη θέση 53 των «θέσεων» του ΚΚΕ για το 20ο συνέδριο του, διαβάζουμε: «Έχει σημασία να κατανοείται ότι η συγκυρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη που επέτρεψε ορισμένες «παροχές», δικαιώματα και κατακτήσεις, κάτω από διαφορετικούς όρους καπιταλιστικής ανάπτυξης, διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων και την ίδια την πάλη του εργατικού κινήματος, ως προς όλες τις παραμέτρους της έχει περάσει. Ότι σήμερα χρειάζεται πάλη, ακόμα και για το ελάχιστο, που να συνδέεται με τη συνολικότερη πάλη, την αντιπαράθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου».

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Δεν θα αναφερθώ στο περιεχόμενο των θέσεων, ούτως ή άλλως έχουν γραφεί πολλά και ενδιαφέροντα, αλλά στα σημεία που έχουν σχέση με την οργάνωση όλης αυτής της κομματικής δραστηριότητας και κατά πόσο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για ένα Συνέδριο σταθμό και αφετηρία. Ένα Συνέδριο όπου θα συνοψίζεται και θα γενικεύεται η θετική και αρνητική πείρα και θα γίνεται η επεξεργασία της στρατηγικής και τακτικής του κόμματος στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού, όπως αναφέρεται στα κομματικά έντυπα.

Περισσότερα...

IMAGE «Καρόσι»: θάνατος από εξαντλητική εργασία
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στις ημέρες μας κυριαρχεί ο απάνθρωπος και στυγνός καπιταλισμός. Δεν κομίζει κανείς κάτι καινούργιο λέγοντάς το. Κι όπως ξέρουμε στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς κυριαρχεί η ανεργία. Το δικαίωμα στην εργασία δηλαδή... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ