Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Πολιτική

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.

Μετά και το φιάσκο της απεργίας στις 17 Μάη, η οποία –υποτίθεται– αποτελούσε την εργατική απάντηση στο αντιλαϊκό ντελίριο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ήλθε η ώρα να πούμε «φτάνει». Φτάνει πια στην φαρσοκωμωδία της δήθεν αντιπολίτευσης, η οποία με τις άνευρες, αποπροσανατολιστικές και χωρίς λαϊκή συμμετοχή συγκεντρώσεις, απλώς νομιμοποιεί τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του ιμπεριαλιστικού παράγοντα ο οποίος ποδηγετεί τις εξελίξεις στη χώρα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Η απεργία της Πέμπτης 17 Μάη και οι συγκεντρώσεις σ’ όλη την χώρα δεν έδειξαν κάτι αξιοσημείωτο. Ήταν εντελώς αναντίστοιχες με το μεγάλο διακύβευμα, το τέταρτο μνημόνιο, τα πέντε δις ευρώ νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει και την επέκταση των μνημονίων και της επιτροπείας ως το 2022 και ποιος ξέρει για πόσο ακόμη.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Πρόσφατα στο ΒΗΜΑ δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση της KAΠΑ Research η οποία περιλαμβάνει πλήθος σημαντικών στοιχείων για την κατάσταση της κοινωνίας, τις απόψεις και τις διαθέσεις του λαού που μπορούν να αξιοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν φυσικά πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, για το είδος των ερωτημάτων και τον τρόπο που τίθενται, καθώς και την βασική επιδίωξή τους, που τις περισσότερες φορές είναι να διαμορφώσουν τις αντιλήψεις και την συμπεριφορά των πολιτών παρά να την καταγράψουν. Παρ’ όλα αυτά από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση μπορούν να εξαχθούν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Το νέο ουσιαστικά 4ο μνημόνιο και χωρίς αυτή τη φορά νέα δανειοδότηση από τους δανειστές θα δώσει τη χαριστική βολή στον λαό που δεινοπαθεί τόσα χρόνια από τον εφιάλτη των συνεχόμενων αντιλαϊκών μέτρων.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Πετρόπουλου.

Η έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ για την χούντα των συνταγματαρχών- με τον γενικό τίτλο «Δικτατορία 1967- 1974- κείμενα και ντοκουμέντα»- είναι μια συλλογική εργασία στην οποία συμμετέχουν διάφοροι συγγραφείς οι περισσότεροι εκ των οποίων συμμετείχαν και σε άλλες, προηγούμενες, «επετειακές- αναθεωρητικές» εκδόσεις.

Περισσότερα...

IMAGE Ο φασιστικός υπόκοσμος ξαναχτυπά
Τρίτη, 16 Μάιος 2017
Γράφει ο Αμετανόητος. Και πάνω που η συζήτηση στη Βουλή για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είχε ανάψει για τα καλά, και πάνω που οι κυβερνητικοί εταίροι στριμώχνονταν για να υπερασπιστούν τα νέα μνημόνια, τη λύση τους την έδωσε για άλλη μια φορά ο... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ