Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Πολιτική

Ο Σ. Κασιμάτης αρθρογράφος της Καθημερινής είναι γνωστός για τη χυδαιότητα που πολλές φορές τον χαρακτηρίζει και φυσικά για τις αντίστοιχες μεθόδους και εκφράσεις και τη θρησκευτική προσήλωση του στην Αμερική, στην "πολιτισμένη" Ευρώπη και γενικά στη δύση, στην άρχουσα τάξη της χώρας και τους πολιτικούς της και ας τρώει ο λαός ξερό ψωμί.

Περισσότερα...

Γράφει ο Φώτης Γιαννάδης.

Εν μέσω αντιπερισπασμών αποπροσανατολισμού και κοκορομαχιών ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη ΝΔ περί της ταυτότητας του  φύλου όπου τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αποκρύβουν με φύλλο συκής την κοινή ταυτότητα της αντιλαϊκής πολιτικής τους, προέκυψε και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα υψηλά πλεονάσματα που πέτυχε το 2016 και αναμένει και το 2017. Τα εμφανίζει ως αποτέλεσμα της διαχείρισης που ασκεί και γενικά των ικανοτήτων της.

Κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δέχθηκε με το δεύτερο μνημόνιο τεράστια πλεονάσματα της τάξης του 4,5% και αυτό βύθιζε το λαό στη φτώχεια και την οικονομία σε μεγαλύτερο τέλμα. Η ίδια με το τρίτο μνημόνιο πήρε μεν χαμηλότερα πλεονάσματα φρόντισε όμως να τα αυξήσει τόσο ώστε έφθασε αισίως τα πλεονάσματα που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε συμφωνήσει.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

«Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου-Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» είναι ο τίτλος του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των συναρμόδιων υπουργείων που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Περισσότερα...

Παρέμβαση του Θανάση Κανιάρη εκ μέρους της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας στη Διημερίδα του ΝΑΡ με θέμα «Ο σύγχρονος ελληνικός καπιταλισμός».

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ελληνικού καπιταλισμού, έτσι όπως αυτός εξελίχθηκε από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Περισσότερα...

IMAGE Hem Guanyat!
Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017
Γράφει ο Αμετανόητος. Η πρώτη μέρα του Οκτώβρη στην Ιβηρική χερσόνησο απέδειξε με τον πιο ηχηρό και συνάμα δραματικό τόνο πως η Καταλονία είναι «un país sota ocupació espanyola», δηλαδή μια χώρα υπό κατοχή από το ισπανικό κράτος του οποίου οι δυνάμεις... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ