Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Πολιτική

Γράφει ο Τάσος Κωνσταντίνου.

Νόμισαν όλοι ότι οι Θέσεις (Θ) της ΚΕ λένε, αν όχι την αλήθεια, τουλάχιστον τα βασικά αναφορικά με τις αλλαγές τις οποίες προωθεί το ΚΚΕ στο Συνέδριο του, αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχει μεγαλύτερο βάθος που αποδεικνύει και το μέγεθος της αποτυχίας τα τελευταία χρόνια και των αδιεξόδων στα οποία περιήλθε το ΚΚΕ λόγω της πολιτικής του.

Να τα πάρουμε με τη σειρά.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Πετρόπουλου.

Οι «Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ» για το 20ο συνέδριο είναι ένα μακροσκελέστατο κείμενο στο οποίο βρίθουν οι γενικότητες, οι μεθερμηνευόμενες διατυπώσεις, οι ασάφειες και οι αντιφάσεις. Οι αναφορές στην κρίση του παγκόσμιου και εγχώριου καπιταλισμού- και στην κατάσταση που αυτός βρίσκεται σήμερα- είναι διαπιστωτικού χαρακτήρα. Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το σκοπό προέρχονται, όλα, από εγχώριους και διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς κι έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στον Τύπο. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν κάνει καμία προσπάθεια- από φανερή αδυναμία αλλά και γιατί δεν θέλει- να εμβαθύνει πάνω σ’ αυτά, να τα αναιρέσει όπου χρειάζεται, να τα συμπληρώσει, να αποκαλύψει το ταξικό τους περιεχόμενο, να κάνει τις δικές της διαπιστώσεις, να προχωρήσει στις αναγκαίες θεωρητικές γενικεύσεις.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάσος Κωνσταντίνου.

Στο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ και στη Θ 64 σημειώνεται ότι «Η προσπάθεια για την συγκέντρωση, ωρίμανση και οργάνωση της εργατικής τάξης, ως ηγέτιδας κοινωνικής δύναμης της επαναστατικής διαδικασίας διεξάγεται και όταν οι συνθήκες δεν είναι επαναστατικές».

Περισσότερα...

Γράφει ο Ιάσονας Μπελίδης.

Η KE του ΚΚΕ, στις 18/12/2016, έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις της για το επικείμενο, 20ο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από 30/3 – 2/4 2017. Επίσης στις 20/12/2016 δημοσιεύθηκε απόφαση της σχετικής επιτροπής διαλόγου, όπου καθορίζονται οι όροι και οι κανόνες συμμετοχής των μελών και φίλων του κόμματος στο δημόσιο διάλογο που θα διεξαχθεί, για τις θέσεις αυτές του επικείμενου 20ου συνέδριου του κόμματος. Ακόμα, σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, τα σχετικά κείμενα για το διάλογο, θα τα παραλαμβάνει αυτή η επιτροπή έως τις 5 Φλεβάρη 2017.

Περισσότερα...

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.

Στον πρόλογο και το 1ο κεφάλαιο των Θέσεων, υπάρχουν διάσπαρτες αναφορές για τον κίνδυνο εκδήλωσης τοπικών, περιφερειακών ή και γενικευμένων πολεμικών συρράξεων, ακόμα και με την χρήση πυρηνικών όπλων.

Περισσότερα...

IMAGE Φαντάσου…
Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2017
Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης. Επειδή πολύ μαυρίλα πλάκωσε τα τελευταία χρόνια -δεκαετίες (;)- στη ψυχή και τη συνείδηση μας, και η αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος, φαντάζει σήμερα σαν κάτι το μακρινό και ο κίνδυνος αποστράτευσης τίμιων... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ