Εργατικός Αγώνας

Πολύς ντόρος για το σχεδόν τίποτα

Στο «Διήμερο βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης συνδικάτων» του ΠΑΜΕ.

Γράφει ο Χάρης Γιαννούλας.
Στις 24 & 25 Ιούνη, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη «διήμερο βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης συνδικάτων» με προμετωπίδα τα συνθήματα:

•    Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
•    Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
•    Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.
•    Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
•    Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
•    Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο σοβινισμό.
•    Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
Εκ πρώτης όψεως, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτά τα συνθήματα. Με μια όμως προσεκτικότερη ματιά, θα διαπιστώσει ο καθένας ότι το λιγότερο είναι ουτοπικά αφού δεν προτάσσεται, ως πρωταρχικό σύνθημα και άμεσο αίτημα, να αποδεσμευτούμε, ως χώρα, από τους κύριους αίτιους, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που γεννούν και αναπαράγουν όλα τα αντιλαϊκά αντεργατικά και ανθρωποκτόνα στοιχεία που τα παραπάνω συνθήματα – αιτήματα απαιτούν να εκλείψουν.
Αυτά τα συνθήματα – αιτήματα, μας λένε, αρχίζοντας από το πρώτο: «Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα».  Μας λέει  δηλ. επί της ουσίας, να γίνουν όλα αυτά αλλά να μην αμφισβητήσουμε τώρα τη δέσμευση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ!!! Και να είναι δεσμευμένη η χώρα μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και όλα αυτά να γίνουν; Γίνεται; Δεν γίνεται. Το δεύτερο μας λέει: «Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια». Και αυτό, επί της ουσίας μας λέει, να γίνουν αυτά που λέει, αλλά και πάλι το ΝΑΤΟ να μη φύγει τώρα από τη χώρα μας. Μα τότε, χωρίς να αλωνίζει στη χώρα μας το ΝΑΤΟ, δεν θα ήταν ΝΑΤΟ. Το τρίτο και το τέταρτο μας λένε: «Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων», «Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών» αλλά, επί της ουσίας και πάλι το ΝΑΤΟ και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που έχουν στο DNA τους την αλλαγή των συνόρων και την περιστολή των συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών, να συνεχίζουν να κατοικοεδρεύουν στη χώρα μας και διεθνώς!!! Το πέμπτο μας λέει: «Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας». Μα το ΝΑΤΟ, όπως σωστά λέει ο λαός μας, είναι «πολέμου συνδικάτο», επομένως, αφού δεν απαιτείται με τα συνθήματα να φύγει άμεσα, τώρα από τη χώρα μας και να διαλυθεί, μπορεί από «λύκος» να γίνει «πρόβατο» και να μην κατατρώει τον κρατικό προϋπολογισμό για τις πολεμικές του δαπάνες;
Τα επόμενα δύο τελευταία συνθήματα, είναι όντως σημαντικά μόνο που και αυτά απονευρώνονται και ακυρώνονται εξ αιτίας της έλλειψης του κυριάρχου συνθήματος – αιτήματος για άμεση, τώρα αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Και βέβαια η έλλειψη αυτή δεν έχει γίνει από κάποια αστοχία ή από κάποια παράλειψη εκ παραδρομής. Πρόκειται για συνειδητή πράξη με δεδομένο ότι το ΠΑΜΕ έθεσε κατ’ αυτόν τον τρόπο τα παραπάνω συνθήματα – αιτήματα και παρέλειψε την άμεση αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, γιατί έτσι εναρμονίζεται ακριβώς με τις θέσεις του πολιτικού του φορέα, του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, ως γνωστόν, δεν έχει στις νέες θέσεις του την άμεση αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ούτε επιδιώκει ένα παλλαϊκό μέτωπο ενάντια σ’ αυτούς τους οργανισμούς που, με τα σημερινά δεδομένα, θα συσπείρωνε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και θα βοηθούσε και την ωρίμανση των συνειδήσεων για γενικότερες ριζικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές υπέρ του λαού, αλλά αντίθετα παραπέμπει την αποδέσμευση απ’ αυτούς τους οργανισμούς στο άδηλο μέλλον μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας που θα έρθει, ούτε λίγο ούτε πολύ, με μεταφυσικό τρόπο, ως εξ αποκαλύψεως!!!
Προς επιβεβαίωση, παραθέτουμε την παρακάτω απάντηση του ΓΓ του ΚΚΕ σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη του στο «CNN Greece»  που αναδημοσιεύει και ο «Ριζοσπάστης» στις 20/6/2017 σελ.7. «Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι χωρίς να αλλάξει η τάξη η κυρίαρχη, η άρχουσα τάξη, που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, χωρίς να έρθει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ο λαός πραγματικά στην εξουσία και οι ίδιοι και μέσω των εκπροσώπων τους, χωρίς να υπάρχει ένας κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός της οικονομίας που θα κατανείμει τους πόρους, θα κατανείμει την ανάπτυξη σε κλάδους, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Γιατί η Ελλάδα έχει παραγωγικές δυνατότητες, έχει μεγάλες πηγές που μπορεί να αξιοποιήσει. Όταν αυτά παρθούν υπό τον έλεγχο μιας τέτοιας εξουσίας, κοινωνικοποιημένης οικονομίας και βεβαίως αποδεσμεύοντας τη χώρα από οργανισμούς, όπως είναι η ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ». Δηλαδή όταν (!!!) θα έρθει ο σοσιαλισμός τότε και μόνο τότε θα αποδεσμεύσει τη χώρα «από οργανισμούς, όπως είναι η ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ» (!!! ) Ακόμα και το ΔΝΤ, κατά το ΓΓ του ΚΚΕ, θα το έχουμε μέχρι να έρθει ο σοσιαλισμός!!!
 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας