Εργατικός Αγώνας

Αυτή είναι η πολιτική μας, σκάστε και κολυμπάτε!

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

“Επιβολή της πολιτικής μας με κάθε τρόπο”. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του συμπεράσματος της  πολιτικής όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν  είναι και λίγες οι αφορμές άλλωστε για να βγει αβίαστα αυτό το συμπέρασμα.

Οι υγειονομικοί εδώ και πολύ καιρό, από τις πρώτες ημέρες της έκρηξης της πανδημίας, φωνάζουν και κινητοποιούνται, λέγοντας πως το ΕΣΥ είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει σε αυτές τις συνθήκες την ασφυκτική πίεση που δέχεται λόγω του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση κωφεύει και μάλιστα ψευδώς, μέσω των μπουκωμένων ΜΜΕ από τη “λίστα Πέτσα”, διαλαλεί πως προσλαμβάνει γιατρούς, αυξάνει ΜΕΘ,  και ενισχύει με υλικοτεχνική υποδομή τα νοσοκομεία.

Αδιαφορεί, ενώ την ίδια στιγμή δεν επιτάσσει κανένα μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο, ρίχνοντάς το στην μάχη ενάντια στον ιό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά περιοδεύει για να προπαγανδίσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο βαδίζει με βήματα χελώνας.

Με δυο λόγια λοιπόν λέει προς τους υγειονομικούς, “αυτή είναι η πολιτική μας, σκάστε και κολυμπάτε”!

Τις 60 σχεδόν ημέρες έφτασε ο Δ. Κουφοντίνας την απεργία πείνας, αιτούμενος να εφαρμοστεί ο νόμος και να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, κι ενώ η δικηγόρος του Ι. Κούρτοβικ, αποκάλυψε στην ουσία το ρόλο που έπαιξε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής διορισμένη από την κυβέρνηση, καθ’ υπόδειξίν της, η κυβέρνηση κωφεύει λέγοντας πως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται από ένα τρομοκράτη.

Ιδιαίτερη εντύπωση δε κάνει πως ακόμη και ο νεοδημοκράτης νομικός Θ. Σοφός λέει «Αν πεθάνει ο Κουφοντίνας από απεργίας πείνας, η συνείδησή μου δεν θα είναι ήσυχη», τασσόμενος νομικά με τις προτάσεις της Ι. Κούρτοβικ, αλλά και παρεμβαίνοντας δύο φορές ο ίδιος με νομικά επιχειρήματα υπέρ της τήρησης του νόμου, όπως ζητά και ο Κουφοντίνας.

Η κυβέρνηση είναι φανερό πως θέλει να εκμεταλλευτεί τον ενδεχόμενο θάνατο του απεργού πείνας.
Ξέρει πως θα ξεσπάσουν έντονες διαμαρτυρίες και πιθανές συγκρούσεις που θα ακολουθήσουν με τις δυνάμεις καταστολής, που ίσως θυμίσουν μέρες του 2008 με την κυβέρνηση να δείχνει ότι είναι θεματοφύλακας της ηρεμίας και της τάξης τροφοδοτώντας τα συντηρητικά αισθήματα των μικροαστών και των “νοικοκυραίων”, ώστε να καρπώνεται μικροπολιτικά οφέλη.

Δεν τη νοιάζει λοιπόν παρά μόνο το κυβερνητικό της συμφέρον λέγοντάς μας πως “αυτή είναι η πολιτική μας, σκάστε και κολυμπάτε”!

Στο χώρο της παιδείας η υπουργός της Ν. Κεραμέως, φέρνει έναν από τους αντιδραστικότερους νόμους, που μεταξύ άλλων μπάζει σε μόνιμη βάση, την αστυνομία στους χώρους των πανεπιστημίων και μάλιστα οπλισμένη.

Οι διαμαρτυρίες της ακαδημαϊκής κοινότητας και του φοιτητικού κινήματος, αντιμετωπίζονται με πυγμή δια της πολιτικής “νόμος και τάξη”, στέλνοντας μάλιστα τα ΜΑΤ να… συνετίσουν τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές.

Είναι τέτοιο το θράσος δε  της υπουργού παιδείας και της κυβέρνησής της που πριν λίγες μέρες τηλεφώνησε η ίδια τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να του δώσει το προσωπικό νούμερο του κινητού τηλεφώνου του υπουργού Χρυσοχοΐδη, ώστε να συνεννοηθούν μαζί πώς θα στείλουν τα ΜΑΤ για να διαλύσουν την κατάληψη στον πανεπιστημιακό χώρο. Προς τιμήν τους η σύγκλητος με τον πρύτανη Τ. Αλμπάνη αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως φυσικά ψηφίστηκε, χωρίς να λάβει καθόλου υπόψιν του όσες διαμαρτυρίες αναδείχτηκαν.

Με δυο λόγια πέταξαν στα μούτρα εκπαιδευτικών και φοιτητών το “αυτή είναι η πολιτική μας, σκάστε και κολυμπάτε”!

Ακόμη και στο σκάνδαλο με τις κακοποιήσεις στο εθνικό θέατρο, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της, στηρίζοντας την υπουργό Μενδώνη, και αποσιωπώντας τις συνολικές ευθύνες για το διορισμό του Δ. Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου.

Δεν τον γνώριζε κανείς το Λιγνάδη, δεν είχε ακούσει κανείς για τα όσα ακούγονταν πως έπραττε, για το ότι πετάχτηκε από το Αρσάκειο και από θεατρική σχολή που δίδασκε για παρενόχληση ανήλικων μαθητών.

Μα είναι δικό μας παιδί ο Λιγνάδης, ο οποίος πολλές φορές είχε μιλήσει για το κακό που προκάλεσε η αριστερά στη χώρα.

Άλλωστε  έκανε πράξη ο “σκηνοθέτης-ηθοποιός” την αγάπη του προς τη δεξιά, ονομάζοντας την είσοδο του εθνικού σε “Ελένη Πάπαδάκη”.
Πως λοιπόν οι κακές φήμες για το… έργο του Λιγνάδη να πάνε στην άκρη, όταν ο “κύριος” αυτός είναι δικό μας παιδί;
Άρα καταλήγουμε κι εδώ στο “αυτή είναι η πολιτική μας, σκάστε και κολυμπάτε”!

Οι ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η επιδοματική πολιτική των… ψίχουλων ως παροχές με πρόσχημα την πανδημία, οι εξοπλιστικές δαπάνες που σφίγγουν οικονομικά περισσότερο ακόμη το λαιμό του λαού, οι προσλήψεις συνεχώς ειδικών φρουρών και η δημιουργία νέων αστυνομικών σωμάτων , συνδυασμένων με την απαγόρευση συναθροίσεων, πάλι με πρόσχημα την υγεία μας λόγω πανδημίας, η κυβέρνηση βαδίζει ολοένα στον κατήφορο του αυταρχισμού, επιβεβαιώνοντας την ακόμη  πιο σκληρή δεξιά πολιτική μετά από την μεταπολίτευση.

Νόμος και τάξη παντού “αυτή είναι η πολιτική μας, σκάστε και κολυμπάτε”!

Όσο για την υγεία του λαού μέσα από την πανδημία, αντί να παίρνονται σοβαρά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς π.χ. στα εργοστάσια, όπου η συγκέντρωση εργαζομένων είναι μεγάλη και πυκνή (συχνότατα ράπιντ τεστ και υποχρεωτική καθημερινή θερμομέτρηση), αύξηση του στόλου των ΜΜΜ ώστε να μεταφέρονται λιγότεροι επιβάτες, λιγότεροι μαθητές στις σχολικές αίθουσες κλπ, το μόνο που κάνει είναι να φέρνει  “έξυπνα μέτρα” με τροποποιήσεις κωδικών εξόδου, που το μόνο που κάνουν είναι να εξοργίζουν τον ήδη εκνευρισμένο και κουρασμένο κόσμο.

Κι όλα αυτά δεν τα κάνουν από ανικανότητα ή ερασιτεχνισμό, χωρίς να λέει κανείς πως δεν εμπεριέχεται στις αποφάσεις τους και κάτι τέτοιο, τα κάνουν για να μην αναγκάσουν τους επιχειρηματίες να βάλουν το χέρι στην τσέπη, και το κάνουν για να εθίσουν τον κόσμο στις απαγορεύσεις και σε έναν νέο τρόπο ζωής που θα έρθει μοιραία με το τέλος της πανδημίας και θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στον κοινωνικό ιστό από κάθε άποψη.

Αλλά μην ξεχνάμε για να μην μας  λέει και γι’ αυτήν την περίπτωση “αυτή είναι η πολιτική μας, σκάστε και κολυμπάτε”!

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας