Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Γράφει ο Γρηγόρης Αναγνώστου

Σε πρόσφατη συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας κλήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με πρόσφατη δήλωση του, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αμέσως μόλις εκλεγεί, θα ψηφίσει την απλή αναλογική και θα προκηρύξει εκλογές.

Εκεί λοιπόν βγήκαν στην επιφάνεια τα εξής: Ο Μανώλης Γλέζος απαντώντας στο ερώτημα ότι θα οδηγηθεί η χώρα σε δύο τουλάχιστον απανωτές εκλογές και αυτό -κατά το δημοσιογράφο- δεν συμφέρει, απάντησε: «Υπάρχει λύση να μην πάμε σε εκλογές και θα την υποδείξουμε στον ελληνικό λαό. Να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή σε ποσοστό άνω του 50%, οπότε το θέμα θα έχει λυθεί».

Ο εκβιασμός των ψηφοφόρων σε όλο του το μεγαλείο. Είναι ενδεικτικό μέσα σε ποιο κλίμα και με ποιους σχεδιασμούς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές και ποιοι εκβιασμοί θα ασκηθούν στον ελληνικό λαό και κυρίως στους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων και ιδίως των αριστερών.

Στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει -ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος- ευρύτερες συνεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης και για τη διακυβέρνηση της χώρας, οι δημοσιογράφοι έθεσαν το εύλογο ερώτημα, με ποιες δυνάμεις μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με βάση τα προγράμματα κάθε κόμματος και τις ιδεολογικές και πολιτικές τους θέσεις. Η απάντηση ήταν ότι η πρόσκληση θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα και είναι δυνατές ευρύτατες συνεργασίες. Από την κυβέρνηση της Αριστεράς που θα σκίσει τα μνημόνια και θα διαγράψει το χρέος, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στη θέση για πλατιά προοδευτική κυβέρνηση στην οποία χωράνε και συντηρητικά πρόσωπα αν αποχωρήσουν από τα κυβερνητικά κόμματα και τώρα σε κυβέρνηση με πολύ ευρείες συνεργασίες, από το κόμμα του Πάνου Καμένου ως το ΠΑΣΟΚ χωρίς Βενιζέλο κ.λπ.

Στο βήμα της Κυριακής ο Σταύρος Ψυχάρης με το γνωστό ύφος του, αφού απαξιώνει πρώτα πρώτα την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα και ιδιαίτερα τα κόμματα εξουσίας γράφει: «Αν η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πορευτεί στον δρόμο της Ευρώπης, όποιο κόμμα έρθει στην εξουσία θα υποβάλει τα σέβη του στις Βρυξέλλες και θα συμπορευτεί με τους συνεταίρους. Τούτων δοθέντων τα σοβαρά πολιτικά κόμματα (τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας) ας προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών. Και επειδή αόρατες δυνάμεις μπορούν ακόμη και να επιβάλουν το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού συνιστάται το... κρείττον σιγάν» .

Αυτά είναι μόνο δύο στοιχεία από τα πολλά τα οποία προϊδεάζουν για το τι έχουμε μπροστά μας στο δρόμο προς τις εκλογές και μαζί τους σχεδιασμούς των αστικών επιτελείων, την τακτική των αστικών κομμάτων, τις εξαγγελίες φιλολαϊκά μέτρα και φιλολαϊκή πολιτική, τους εκβιασμούς και τα διλήμματα με στόχο την παγίδευση του ελληνικού λαού, απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεράσει η αστική τάξη τις πολιτικές δυσκολίες της και να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια ή παρόμοια πολιτική.

Επομένως κανείς δεν επιτρέπεται να είναι ευκολόπιστος ή αφελής. Αντίθετα, όλοι πρέπει να είναι υποψιασμένοι.

IMAGE Εκδήλωση του Συντονισμού στη Λευκάδα
Δευτέρα 6 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Z-BAR στη Λευκάδα. >>>>>>
IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ