Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Το νέο λουτρό αίματος στα εδάφη της πολύπαθης Παλαιστίνης έχει συνταράξει όλη την ανθρωπότητα. Ο ισραηλινός στρατός σφαγίασε εν ψυχρώ πάνω από 55 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν στα σύνορα με την Γάζα, με αφορμή τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται έξι παιδιά κάτω των 16 ετών, εκ των οποίων και ένα κορίτσι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.700.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, που δέχτηκαν πραγματικά πυρά από ελεύθερους σκοπευτές. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν σοβαρά και δημοσιογράφοι.

Αφορμή για τη νέα ανθρωποσφαγή ήταν τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, ύστερα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, ένα γεγονός –που όπως ήταν αναμενόμενο- έχει προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ, ως παγκόσμιος τρομοκράτης, αναβαθμίζουν το ρόλο του Ισραήλ, ως περιφερειακού τρομοκράτη, στην περιοχή. Άμοιροι ευθυνών δεν είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί που συμμετέχουν με κάθε τρόπο στον αφανισμό του Παλαιστινιακού λαού.

Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει συσφίξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ παραχωρώντας τους ελληνικά εδάφη ως ορμητήριο για τα σχέδια τους. Αυτής της κυβέρνησης που χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το έγκλημα, εκφράζει αποτροπιασμό και καλεί τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο «να αναλάβουν άμεσα διεθνή πρωτοβουλία ειρήνευσης». Της ίδιας που αναβάθμισε τις σχέσεις της χώρας με το κράτος-δολοφόνο και σε κάθε ευκαιρία σφίγγει το χέρι των ΗΠΑ και του Ισραήλ επαληθεύοντας για άλλη μια φορά τον Χάρολντ Πίντερ που τόνιζε πως «όποιος σφίγγει το χέρι του δολοφόνου δεν έχει ηθική».

Κανείς δε μπορεί να σιωπά και να συνεχίσει να στέκεται αμέτοχος στο συνεχιζόμενο έγκλημα που διαπράττουν οι ΗΠΑ και το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ. Τούτες τις ώρες είναι ανάγκη το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε κάθε χώρα να ορθώσει το ανάστημά του απαιτώντας

  • τον άμεσο τερματισμό της σφαγής στην Παλαιστίνη που έχει πάρει διαστάσεις γενοκτονίας
  • την ουσιαστική κι όχι απλά τη φραστική καταδίκη των δολοφόνων και όσων τους στηρίζουν
  • τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος προς όφελος και των δυο λαών
  • την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ που πρέπει άμεσα να διαλυθούν

Η «πολιτική της διπλωματίας» έχει προκαλέσει αυτό το έγκλημα. Τώρα πια τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η πολιτική της διεκδίκησης και του αγώνα.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στη Λευκάδα
Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στο Z-BAR >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ