Εργατικός Αγώνας

Πολύς ντόρος ρε παιδιά…

Από εχθές, όταν έλαβε δημοσιότητα το hashtag #ΜεταΘαΛογαριαστούμε, εμφανίστηκαν ορισμένες αντιδράσεις από διάφορους πολιτικούς κύκλους, που καλύπτουν μεγάλο πολιτικό φάσμα.

Κατ’ αρχήν απ’ το ΚΚΕ, με άρθρο στον 902.gr «Τώρα λογαριαζόμαστε… Μετά θα είναι αργά…».

Για σταθείτε ρε σύντροφοι. Μείνατε μόνο στον τίτλο, και δεν διαβάσατε το υπόλοιπο κείμενο των μάχιμων υγειονομικών που το υπέγραψαν; Γράφουν λοιπόν εκεί: «Έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση οφείλει να επιστρατεύσει ό,τι υγειονομικές δυνατότητες υπάρχουν στη χώρα. Να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές κλινικές, όλο το υλικό και εξοπλισμό τους, να στελεχώσει άρτια όλες τις δομές υγείας και την πρώτη γραμμή της άμυνας στην πανδημία». Άρα σύντροφοι τι αφήσανε οι υγειονομικοί για μετά; Τώρα διεκδικούν, τώρα αγωνίζονται, για να σωθεί ο λαός μας από αυτήν την συμφορά.

Απ’ την άλλη γράφει ο 902: «Πρόκειται για ένα πλέγμα ΜΜΕ, λογαριασμών και «προσωπικοτήτων» από τον ΣΥΡΙΖΑ…». Αλήθεια λοιπόν σύντροφοι, δεν είδατε αυτό: «Το ήδη ταλαιπωρημένο πριν την κρίση Εθνικό Σύστημα Υγείας, το διέλυσαν ακόμα περισσότερο όσοι υπηρέτησαν τα μνημόνια. Δεκάδες εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν απαιτούσαν να γίνει η Δημόσια Υγεία τροφή για τις αγορές και το ιδιωτικό κεφάλαιο. Δεκάδες προσταγές των δανειστών τα τελευταία χρόνια ζητούσαν απολύσεις γιατρών και κλείσιμο νοσοκομείων. (…) Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης, Πολάκης, Κικίλιας, έχουν ευθύνη για τη σημερινή σχεδόν ανοχύρωτη στην πανδημία χώρα». Άρα λοιπόν σύντροφοι, είτε μείνατε μόνο στον τίτλο και δε διαβάσατε το υπόλοιπο κείμενο συλλογής υπογραφών των υγειονομικών, είτε ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κόσμος όμως βλέπει, και βγάζει συμπεράσματα.

Ύστερα, βγήκαν ορισμένα στελέχη του ΝΑΡ στο διαδίκτυο, και μίλησαν για «νεοτζανετακισμό». Εκεί έχουν μείνει λοιπόν ακόμα; Εδώ ο λαός μας δίνει μια τεράστια -άνιση- μάχη και εκείνοι επιμένουν στα «περσινά ξινά σταφύλια». Δε πειράζει. Κρίνονται και εκείνοι για το τι (δεν) κάνουν όπως θα κριθούμε και εμείς για το τι πράξαμε.

Τέλος τώρα, είδαμε και αυτό: «”ΜεταΘαΛογαριαστούμε”; Μας απειλούν οι υπάνθρωποι;» Ο Κ. Χαροκόπος με έναν οχετό ύβρεων αποκαλεί όπως φαίνεται τους υγειονομικούς που υπογράφουν το κείμενο και έβαλαν ως τίτλο και hashtag στα social media το #ΜεταΘαΛογαριαστούμε ως «υπανθρώπους». Υπάνθρωποι λοιπόν κατά τον κ. Χαροκόπο οι γιατροί και οι νοσηλευτές και όλο το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη αυτές τις μέρες εναντίον του φονικού covid-19, με ελλιπή μέσα, χωρίς εξοπλισμό, με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς την πλήρη υποστήριξη της πολιτείας, η οποία απ’ τη μια τους χειροκροτεί και απ’ την άλλη δεν τους προσφέρει όλα όσα χρειάζονται. Ελπίζουμε μόνο ο κ. Χαροκόπος να μην ήταν απ’ αυτούς που τους χειροκροτούσε απ’ το μπαλκόνι τους πριν λίγες μέρες. Γιατί δεν θα τηρούσε πλέον ούτε τα προσχήματα. Έχουμε καταλάβει ότι κάνετε αναπροσαρμογές και ελιγμούς τον τελευταίο καιρό κ. Χαροκόπε, ύστερα απ’ το πλήρες ξεγύμνωμα των ιδεών σας, αλλά λίγη εγκράτεια δε βλάπτει.

Θυμίζουμε πάλι την ιστοσελίδα με το κείμενο και την συλλογή υπογραφών: #ΜεταΘαΛογαριαστούμε.

Τέλος, να το πούμε για άλλη μια φορά: μόνο η δημόσια υγεία μπορεί να σώσει τον λαό, και μόνο ο λαός μπορεί να σώσει την δημόσια υγεία.

Τον πλήρη λογαριασμό λοιπόν θα τον κάνουμε μετά.

Τώρα προέχει να σωθεί ο λαός, να κατανοηθούν πλατιά οι αιτίες και οι ευθύνες για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας