YT_SUNDAY, 24 YT_JANUARY 2021

«Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι!

Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,

καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι,

για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί».

Κωστής Παλαμάς

 

 

«Μέσα σε φλόγες και καπνούς ανάμαλλ’ είδα να ξετρέχει

τους Άνομους γιγάντια η Δίκη

ξάφνου του σάλαγου κοπή. γέλια με φτάσανε στριγγά:

σπαράζαν τους μωρούς Ποιητές οι Λύκοι».

Κώστας Βάρναλης

(απάντηση στο ποίημα του Παλαμά)

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το οποίο έχει τίτλο «ΚΚΕ: Λύκοι με προβιά χτυπάνε το κόμμα», η ηγεσία του κόμματος κατεβάζει στις κομματικές οργανώσεις και στην ΚΝΕ σημείωμα για την ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ- ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Η ίδια εφημερίδα, στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσιεύει ολόκληρο το σημείωμα της ηγεσίας. Είναι παρά πολλά τα ερωτήματα που, ευλόγως, προκύπτουν για ένα τέτοιου περιεχομένου σημείωμα -όπου βρίθουν οι συκοφαντίες σε βάρος μας- και φυσικά για την ίδια, αυτή καθαυτή, την διαρροή του στο Συγκρότημα. Επί του παρόντος δεν θα μας απασχολήσουν αυτά. Θα αρκεστούμε, μόνο, στην ενημέρωση των αναγνωστών μας αναδημοσιεύοντας το κείμενο της κομματικής ηγεσίας. Τα links του ΒΗΜΑΤΟΣ τα δίνουμε προς επιβεβαίωση των όσων λέμε. Τα υπόλοιπα εν ευθέτω χρόνω.

Η Συντακτική Επιτροπή του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

***

Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Ενημερωτικό σημείωμα για τις Κομματικές Οργανώσεις και την ΚΝΕ

Σχετικά με τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με το όνομα «Κίνηση κομμουνιστών-Εργατικός Αγώνας».

Μετά τις τριπλές εκλογές του Μάη 2014, έχουν πυκνώσει και έγιναν πιο φανερές οι αντιΚΚΕ παρεμβάσεις διαφόρων οπορτουνιστικών ομάδων, που επικεντρώνονται ενάντια στην ηγεσία και τη γραμμή του, κυρίως με ορθογραφία σε σαϊτς αλλά και με άλλες κινήσεις, όπως εκδηλώσεις με ομιλητές διάφορους κατά καιρούς διαγραμμένους από το κόμμα, υπερασπιζόμενοι δήθεν την ιστορία του.

Πρόσφατα μια από αυτές, ο «Εργατικός Αγώνας», προχώρησε στη συγκρότηση πολιτικής κίνησης με πανελλαδική γραμματεία και έδωσε στη δημοσιότητα «Διακήρυξη», η οποία στοχεύει στον κλονισμό της εμπιστοσύνης μελών και οπαδών στο κόμμα, στο καθοδηγητικό του όργανο και πάνω απόλα στις συλλογικά επεξεργασμένες αποφάσεις του, στο πρόγραμμά του.

Πρόκειται για οπορτουνιστική ομάδα που συστηματικά διαφωνεί και δουλεύει σχεδιασμένα μέσα και έξω από το κόμμα ενάντια στη γραμμή και την ηγεσία του. Βρίσκεται σε επαφή και παράλληλη πορεία με άλλες οπορτουνιστικές ομάδες που δουλεύουν επίσης σχεδιασμένα ενάντια στο κόμμα, όπως η «Νέα Σπορά» και αξιοποιούνται από τον ταξικό αντίπαλο. Η συγκεκριμένη «κίνηση» έχει οργανωθεί με ενιαίο κέντρο, καταμερισμούς και καθήκοντα, δρα έξω από το κόμμα, στις παρυφές μας, αλλά διατηρεί επαφές και μέσα στο κόμμα, επιδιώκοντας να παρασύρει κομματικά μέλη που εκφράζουν επιμέρους ή συνολικότερες διαφωνίες με το πρόγραμμα και την πολιτική του κόμματος.

Με τη διακήρυξή τους, ομολογούν ότι προχώρησαν στη συγκρότηση πολιτικής κίνησης για να διαμορφώσουν τους όρους ώστε τα μέλη του κόμματος, οι φίλοι και οπαδοί του να «αγωνιστούν» ενάντια στην ηγεσία του και να αλλάξει η γραμμή του γιατί «….. το ΚΚΕ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με την ευθύνη των καθοδηγητικών του οργάνων, δεν μπορεί να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο, να οργανώσει τους καθημερινούς αγώνες για την επιβίωση του λαού, να προωθήσει την ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα εκμεταλλευόμενα και καταπιεσμένα τμήματα της κοινωνίας, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Με τη σημερινή του πολιτική, την ταχτική που εφαρμόζει, τις ιδεολογικές και πολιτικές του αντιλήψεις, το πρόγραμμά που ψήφισε στο τελευταίο συνέδριό του, την αναθεώρηση της ιστορίας του που προωθεί, μόνο ως σεχταριστικός φορέας, ο οποίος εξ αντικειμένου δρα ανασχετικά στους αγώνες και στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης, μπορεί να λειτουργήσει…».

Η κίνησή τους έχει ως κύριο στόχο το χτύπημα της επαναστατικής γραμμής του κόμματος, που διαμορφώθηκε μέσα από σκληρή και επίπονη συλλογική προσπάθεια, μελέτη και συζήτηση σε όλη την κλίμακα του κόμματος. Μια γραμμή που προέκυψε μέσα από τη μελέτη της πείρας του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, της οικοδόμησης του σοσιαλισμού και των αιτιών της αντεπανάστασης. Μέσα από την μελέτη της ιστορίας του κόμματός μας και της πείρας που αποκτήσαμε στις νέες συνθήκες μετά την αντεπανάσταση.

Η νίκη της αντεπανάστασης δεν συνέβη σε μια μεμονωμένη χώρα, εκδηλώθηκε σε όλο το σοσιαλιστικό σύστημα. Επομένως το κόμμα δεν μπορούσε να υποτιμήσει αυτό το γεγονός και να μην παρθεί υπόψη ότι αφορά σε θέματα στρατηγικής και όχι ένα ειδικό μεμονωμένο λάθος. Δεν ήταν δυνατόν να θεωρηθεί ότι όλη η πορεία του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ήταν αλάνθαστη. Ο «Εργατικός Αγώνας» πολεμά την κριτική που άσκησε το κόμμα, η οποία όμως δεν έχει καμία σχέση με το μηδενισμό και τη λαθολογία

Σ αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια και συζήτηση ορισμένοι αντιτάχτηκαν. Οι απόψεις και οι πρακτικές τους μπήκαν στη δοκιμασία της εσωκομματικής συζήτησης και απορρίφτηκαν από τα μέλη του κόμματος σε όλες τις συλλογικές κομματικές διαδικασίες (συνελεύσεις, συνδιασκέψεις, Συνέδρια) και στη συνέχεια άλλοι διαγράφτηκαν για αντικομματική δράση και άλλοι αποχώρησαν μπροστά στις δυσκολίες. Τώρα συνασπίστηκαν για να χτυπήσουν το κόμμα.

Χτυπάνε το ΚΚΕ στο όνομα της «σωτηρίας του». Φορτώνουν την υποχώρηση του εργατικού κινήματος στο ΚΚΕ, κρύβοντας το συνολικότερο αρνητικό συσχετισμό για το εργατικό κίνημα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αποσιωπώντας το ρόλο της αντεπανάστασης και της μακρόχρονης οπορτουνιστικής διάβρωσης, των οποίων οι αρνητικές συνέπειες είναι ακόμα κυρίαρχες.

Ακολουθούν μια παλιά γνωστή τακτική των αστών και όλων των οπορτουνιστών να «παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς». Παινεύουν τους «προηγούμενους αγώνες του ΚΚΕ για να χτυπήσουν τους σημερινούς», κρύβοντας ότι η 96χρονη ιστορία του ΚΚΕ είναι μια συνεχής προσπάθεια αγώνων και θυσιών, με νίκες και ήττες, η οποία δεν τεμαχίζεται. Χρησιμοποιούν αποσπασματικά και επιλεκτικά αποσπάσματα ομιλιών και άρθρων ηγετών και ηγετικών στελεχών του κόμματος, για να δικαιολογήσουν τις σημερινές λαθεμένες θέσεις τους.

Δεν απαρνιόμαστε τίποτα από την ιστορία μας, δικά μας είναι και τα σωστά και τα λάθη. Όλα τα κάναμε πάνω στον αγώνα, στην πάλη για το σοσιαλισμό. Οφείλουμε ως επαναστατικό κόμμα να διδασκόμαστε από την πείρα μας. Η κριτική και αυτοκριτική είναι συστατικό στοιχείο της δουλειάς μας. Μας κάνει πιο ικανούς για να εκπληρώσουμε το επαναστατικό καθήκον μας: Η δήθεν αγωνία τους για την πορεία του ΚΚΕ είναι υποκριτική. Δεν κάνουν και τίποτα πρωτότυπο αφού και άλλοι στο παρελθόν επιτέθηκαν στο ΚΚΕ παρουσιαζόμενοι ως φίλοι, λύκοι με προβιά, με προβοκατόρικους και παραπλανητικούς, τίτλους, φορτώνοντας του ευθύνες, που δεν του αναλογούν, αμαρτίες άλλων.

Κρύβουν ότι αυτά που λένε, τα είχαν βάλει στο κόμμα και είχαν απορριφτεί ως λαθεμένα και οπορτουνιστικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας και τώρα προσπαθούν να τα επιβάλλουν απ’ έξω, αξιοποιώντας τη συνδρομή του αντίπαλου. Για αρκετό διάστημα, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, χτυπάνε το κόμμα καθημερινά, αναμασώντας επιχειρήματα του αντιπάλου. Τώρα φαίνεται «οι ανάγκες επιβάλλουν» να πετάξουν ορισμένες κουκούλες και να βγουν δημόσια, ως «πολιτική κίνηση», διατηρώντας προς το παρόν ξανά την ανωνυμία τους, εμφανιζόμενοι με ψευδώνυμα στο διαδίκτυο, θεωρώντας ότι έτσι θα ψαρεύουν πιο εύκολα σε θολά νερά και θα παρασύρουν αγωνιστές.

Ο χρόνος που διάλεξαν να κλιμακώσουν την επίθεσή τους δεν είναι βέβαια τυχαίος. Έρχεται μετά την τελευταία εκλογική μάχη, όπου το ΚΚΕ, άντεξε και πέτυχε μια κάποια επανασυσπείρωση δυνάμεων. Η πορεία αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος, έχει δυσκολίες, δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που βγήκε πρώτη δύναμη, έχασε δυνάμεις, συνεχίζει να αποκαλύπτεται η σχέση του με καπιταλιστές και ιμπεριαλιστικά κέντρα, εμφανής πλέον ο χαρακτήρας του ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο όμως περικλείει και οπορτουνιστές. Ωστόσο δυσκολεύεται πλέον να εμφανίζεται ως ιδεολογικά συγγενικό κόμμα προς το ΚΚΕ. Το αστικό σύστημα έχει ανάγκη το επόμενο διάστημα από τη δημιουργία ενός νέου οπορτουνιστικού αναχώματος, με επεξεργασμένη γραμμή για να εμποδίσει τη συνάντηση ριζοσπαστικοποιημένων τμημάτων με την επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ. Το ομολογούν μέσα από τη διακήρυξή τους.

Οι ίδιοι ομολογούν ότι το ΚΚΕ αποτελεί εμπόδιο στους στόχους τους, στην προώθηση των διαφόρων «αριστερών», «αντιιμπεριαλιστικών» μετώπων και αντίστοιχων κυβερνήσεων στο έδαφος του καπιταλισμού. Αυτά που λένε βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο, ως γραμμή έχει δοκιμαστεί στην πράξη, έχει κριθεί και δεν έχει φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την εργατική τάξη και το λαό για τον οποίο «κόπτονται». Είναι η γραμμή που οδήγησε στην αντεπανάσταση, στην ήττα του κομμουνιστικού κινήματος, στη σημερινή υποχώρηση, που ακόμα συνεχίζεται. Η γραμμή που έφτιαχνε μέτωπα και πολιτικές συμμαχίες με τη σοσιαλδημοκρατία και άλλες αστικές δυνάμεις, που στην πράξη όλες κατέληγαν να ποτίζουν τον καπιταλισμό και να διαιωνίζουν της εξουσία της αστικής τάξης.

Απευθύνονται, όπως λένε, στους «τίμιους κομμουνιστές και κομμουνίστριες» που δεν ταυτίζονται με τη «σεχταριστική ηγεσία του ΚΚΕ» και τους καλούν να πάρουν πρωτοβουλίες «να οργανωθούν και να δράσουν» για να το φέρουν στον «ίσιο δρόμο». Δηλαδή καλούν τα μέλη του κόμματος να φραξιονίζουν, να πριονίζουν τη γραμμή του, την ιδεολογική ενότητα, τις αρχές συγκρότησης και λειτουργίας. Ακολουθούν τη παλιά γνωστή συνταγή που στοχεύει να φέρουν σε αντιπαράθεση τα μέλη του κόμματος με την ΚΕ κάνοντας πως δεν ξέρουν πως λειτουργεί το ΚΚΕ, το πως συζητάει και αποφασίζει, πως εκλέγονται τα καθοδηγητικά του όργανα, μαζί και η ΚΕ.

Τίποτα δεν πρέπει να υποτιμηθεί από το ρόλο και τη δράση τέτοιων ύπουλων κινήσεων. Χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους και μεθόδους για να πλαγιοκοπούν μέλη του κόμματος. Γράφουν άρθρα με ψευδώνυμα στο διαδίκτυο, τα στέλνουν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω face book, σε όσους έχουν και τους ζητούν να τα διαδίδουν σε άλλους. Κάνουν συσκέψεις, επαφές και συζητήσεις δήθεν φιλικές, στις οποίες εκδηλώνουν την «ανησυχία και την αγωνία» τους για την πορεία του κόμματος και πολλά άλλα. Η επαγρύπνηση στο σύνολο του κομματικού δυναμικού για την αντιμετώπιση των ενεργειών και προσπαθειών τους να χτυπήσουν το ΚΚΕ και από τα μέσα πρέπει να συνοδεύεται με δουλειά για μεγαλύτερη αφομοίωση της στρατηγικής μας, με παραπέρα συλλογική κριτική επεξεργασία της πείρας από την πάλη του κόμματος και του κομμουνιστικού κινήματος, με την καλή λειτουργία των ΚΟΒ και ΟΒ, την πιο ολοκληρωμένη συζήτηση των κομματικών αποφάσεων, τη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος, των μελών της ΚΝΕ με παρατηρήσεις, υποδείξεις, προτάσεις.

                                                                                                 Η Γραμματεία της ΚΕ                        

                                                                                                            26.8.2014

IMAGE Ο εμβολιασμός των ξετσίπωτων
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Ας ξεκινήσουμε με την εξής εικόνα: Ευτραφείς κύριοι και κυρίες της... καλής κοινωνίας, παραβρίσκονται ενδεδυμένοι στα σατέν και στα βελούδα, σε κοσμικό πάρτι μεγαλοαστικής οικογένειας, σε πολυτελή βίλα μετά πισίνας,... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ