Στον 902.gr δημοσιεύτηκε ένα σχόλιο της ηγεσίας του ΚΚΕ με τίτλο «Ένα νέο απόκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ...». Στο σχόλιο αυτό αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Δ. Καλτσώνη», διεκδίκησε στον Δήμο Ηλιούπολης «την εκλογή του λεγόμενου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».

Και το σχόλιο προσθέτει:

«Ο Δ. Καλτσώνης είναι αρθρογράφος στο αντι-ΚΚΕ site του ‘‘Εργατικού Αγώνα’’, που καιρό τώρα, διαστρεβλώνοντας την πολιτική του ΚΚΕ, επιχειρεί μάταια να καλλιεργήσει συγχύσεις στους φίλους του Κόμματος, φιλοδοξώντας να κάνει τους κομμουνιστές ορντινάντσες της πολιτικής και της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εμάς ένα μένει να πούμε όταν συναντάμε τέτοιες υποψηφιότητες για τέτοιους αντιδραστικούς θεσμούς και τέτοιες ‘‘πετυχημένες μεταγραφές’’: Άντε και σε καλή μεριά και όπως λέει ο λαός μας ‘‘καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια…’’».

Με αφορμή τα παραπάνω ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση:

1. Τι έγινε στην Ηλιούπολη- κι αν τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα γράφει ο 902.gr- δεν το γνωρίζουμε. Αυτό, ας το ξεκαθαρίσει -εφόσον επιθυμεί- ο ίδιος ο κ. Δ. Καλτσώνης που τον αφορά άμεσα. Γνωστοποιούμε, όμως, στην ηγεσία του ΚΚΕ -και σ’ όποιον άλλον ενδιαφερόμενο- ότι ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ είναι ριζικά αντίθετος και στον καλλικρατικό θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη» και στην διεκδίκησή του- από την στιγμή που υπάρχει- από ανθρώπους των δικών μας αντιλήψεων και της δικής μας επιρροής.

2. Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως τα επιτελεία του κόμματος δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς (με την ευρύτερη έννοια του όρου), ώστε να μην γνωρίζουν ότι ο κ. Δ. Καλτσώνης δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και την ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Η δική μας η άποψη είναι πως το γνωρίζουν πολύ καλά. Πάνω, όμως από την αλήθεια, εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο την κομματική ηγεσία είναι- ψευδολογώντας συνειδητά- να χρεώσει στον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ το οτιδήποτε, αρκεί να της είναι, έστω και συγκυριακά, πολιτικά ωφέλιμο. Έντονη μάλιστα είναι η πρεμούρα της να μας βγάλει ΣΥΡΙΖΑ και να μας πιστώσει με κινήσεις και πρακτικές με τις οποίες είμαστε ριζικά αντίθετοι. Αλήθεια σύντροφοι, πόσο μακριά σκοπεύετε να την πάτε αυτή τη… βαλίτσα;